Deze gameverfilmingen komen eraan in 2022

resident evil 2022 serie netflix

Gaming is booming business. Streamingdiensten ruiken geld en willen de vloek rondom gameverfilmingen (vaak OERslecht) verbreken. Neem Netflix dat met een nieuwe Resident Evil-serie komt. Alle aanstaande gameverfilmingen voor 2022 op een rijtje.

1. Resident Evil – 14 juli

Netflix zet groots in op gaming. Zo kun je sinds kort een aantal games via de streamingdienst spelen én mag je je de komende maanden verheugen op meerdere gameverfilmingen. De eerste daarvan is de horrorserie Resident Evil, die op 14 juli uitkomt. Na de animatieserie Resident Evil: Infinite Darkness (2018) komt Netflix nu met een live-action-reeks. Hoewel de serie veel elementen uit de gamefranchise gebruikt – denk aan de kwaadaardige Umbrella Corporation en hun dodelijke T-virus – is de serie niet rechtstreeks gebaseerd op een game. In plaats daarvan worden er nieuwe personages in de door zombies bevolkte wereld geïntroduceerd.

Lees hier meer over de nieuwe Resident Evil-serie!

2. The Cuphead Show! (seizoen 2) – 19 augustus

Laten we eerlijk zijn: gameverfilmingen waren altijd tergend slecht. Gelukkig is de kwaliteit tegenwoordig een stuk hoger. Dat geldt in het bijzonder voor een aantal Netflix-series, zoals The Witcher, Castlevania en Arcane. Een ander geslaagd voorbeeld is The Cuphead Show!, een muzikale animatieserie gebaseerd op de game Cuphead. De serie draait om de impulsieve Cuphead en zijn verstandigere broer Mugman, die in allerlei slapstick-situaties belanden. In het eerste seizoen moest The Cuphead Show! het vooral hebben van de oogverblindende animatie. Of het Netflix lukt om de serie met een tweede seizoen wat meer inhoud te geven, zie je vanaf 19 augustus.

3. Cyberpunk: Edgerunners – september

Cyberpunk: Edgerunners draait om een straatjochie dat probeert te overleven in de door technologie geobsedeerde stad Night City. Het leven voor de allerarmsten is er zwaar; het is eten of gegeten worden. Het straatjochie besluit daarom om een Edgerunner (een soort vogelvrije huurling) te worden. Cyberpunk: Edgerunners is een animatieserie, gebaseerd op de game Cyberpunk 2077. De serie speelt zich zoals gezegd af in Night City, dezelfde futuristische stad als in de game. Night City doet sterk denken aan de steden uit Blade Runner en Altered Carbon. Cyberpunk: Edgerunners verschijnt in september op Netflix.

4. Sonic Prime – 2022

De eerste beelden van Sonic the Hedgehog (2020) zorgden wereldwijd voor nachtmerries. Gelukkig kwam de film – na de nodige aanpassingen aan het design van Sonic – best leuk uit de koker. Omdat ook de tweede film (Sonic the Hedgehog 2 uit 2022) een commercieel succes werd, tuigt Paramount inmiddels een hele Sonic-franchise op. Ook Netflix pikt een graantje mee van de hernieuwde populariteit van het game-icoon. Ergens in 2022 komt de streamingdienst met een eigen serie: Sonic Prime. Sonic Prime wordt een kinderserie, waarin het lot van een vreemd nieuw multiversum in de handen van de razendsnelle blauwe egel ligt.

 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

5. The Witcher: Blood Origin – 2022

Zo’n duizend jaar voor de gebeurtenissen in The Witcher maakten gnomen, dwergen en elfen de dienst uit op Het Continent. Het was echter gedaan met de rust toen de eerste schepen met menselijke kolonisten arriveerden. De mensen kregen het aan de stok met de originele bewoners én met de vele monsters op Het Continent. Daarom schiepen ze op magische wijze een orde, die hen tegen de monsters beschermt, oftewel de Witchers. Ondanks dat de Netflix-serie The Witcher: Blood Origin nog geen officiële releasedatum heeft, is eind 2022 heel aannemelijk. In 2023 kunnen we dan namelijk door met het derde seizoen van de hoofdserie.

Zin in wat voorpret? Dit is alles dat je moet weten over The Witcher seizoen drie!

6. The Division – 2022

Gamemaker Ubisoft is onder meer bezig met verfilmingen van Far Cry, Rabbids, Watch Dogs en Splinter Cell. Aangezien Assassin’s Creed geen bioscoopzalen wist te vullen, sluiten we niet uit dat deze films meteen op de streamingdiensten verschijnen. Dat geldt in ieder geval voor The Division. De film, die zich op dit moment in pre-productie bevindt, speelt zich of in New York, waar een pandemie de stad in complete chaos heeft gestort. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Jake Gyllenhaal en Jessica Chastain. We hopen dat 2022 niet te optimistisch is, maar dat je je binnenkort op mag maken voor een nieuw Tom Clancy-verhaal is zeker.

Check hier onze ranking van alle eerdere Tom Clancy-films.

The Division game
© Ubisoft

7. Borderlands – 2022

Nu de eerste beelden van Borderlands achter gesloten deuren getoond zijn, durven we het wel aan om de film mee te nemen in deze lijst met aankomende gameverfilmingen die je in 2022 mag verwachten. In de hoofdrol zien we Lilith (Cate Blanchett), die is ingehuurd om de vermiste dochter van een grote wapenfabrikant te vinden. Lilith word geholpen door Roland (Kevin Hart), Tiny Tina (Ariana Greenblatt), Krieg (Florian Munteanu), Dr. Tannis (Jamie Lee Curtis) en robot Claptrap (Jack Black). Bijzonder genoeg is Borderlands de enige titel in deze lijst die (nog) niet gepland staat voor een release op een streamingdienst.

Borderlands-film
© Lionsgate