Dít is de nieuwe Resident Evil-serie op Netflix

Resident Evil op Netflix

De Resident Evil-films, waarin Milla Jovovich hordes zombies afslacht, hadden weinig met de RE-videogames te maken, maar waren vaak vermakelijke B-films. Netflix lijkt voor de nieuwe Resident Evil-serie dezelfde route te kiezen. Check hier de nieuwe trailer!

In de nieuwe Resident Evil wordt de mensheid geïnfecteerd door een virus dat verstopt zit in een nieuw medicijn. De pil kan je óf superhappy maken óf veranderen in een walgelijk monster. Het bedrijf achter de pil ziet daar geen enkel probleem in, dus dáár gaat de wereld richting de afgrond!

De serie speelt af in twee tijdlijnen: in 2022 zien we het ontstaan van het virus, onder leiding van Albert Wesker (Lance Reddick). In 2036 volgen we Weskers dochter Jade (Ella Balinska) die de resultaten van de experimenten beleeft. Er wonen nog maar een paar miljoen mensen op aarde, terwijl miljarden anderen in razende monsters veranderd zijn.

Resident… wat?

De nieuwe Resident Evil-serie lijkt dus meer voer voor fans van de films of actie-horrorfilms als Army of the Dead. Op zich hoeft daar helemaal niets mis mee te zijn, maar fans van de games zijn gewaarschuwd!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Je ziet de acht afleveringen van Resident Evil vanaf 14 juli op Netflix.