Max Verstappen na overwinning

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Max Verstappen na overwinning

De vijf beste sportdocumentaires op Netflix

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Er is weinig beter dan op een luie zondag lekker op de bank hangen, terwijl andere mensen zich in het zweet werken. Je hoeft dan ook geen sportfreak of fitgirl te zijn om van deze geweldige Netflix-docu’s te genieten!

Senna (2010)

Zoals de titel van weggeeft, belicht deze documentaire het leven van de legendarische Ayrton Senna. Deze Braziliaanse coureur verlegde niet alleen zijn eigen grenzen, maar ook die van de racesport. Maar in 1994 sloeg het noodlot toe in een fatale crash. Hierna zou de racewereld nooit meer hetzelfde zijn. Van de makers van topdocumentaires als Amy en Formula 1: Drive to Survive (waarover later meer).

The Short Game (2013)

The Short Game volgt acht kinderen die meedoen aan het wereldkampioenschap golf voor spelers tot acht jaar. De deelnemers komen uit alle uithoeken van de wereld, van Amerika en Frankrijk tot Zuid-Afrika en China. En omdat ieder deelnemertje zijn eigen achtergrondverhaal heeft, van verwend rijkeluiskind tot getalenteerd golfertje uit de Amerikaanse achterbuurten, heb je al snel een favoriet. Fraai in beeld gebracht en oneindig veel vermakelijker, spannender en ontroerender dan je op basis van het droge onderwerp zou denken.

The Barkley Marathons (2014)

The Barkley Marathons is een heerlijke docu over de krankzinnigste hardloopwedstrijd ter wereld. Daarbij moeten de renners 160 kilometer door een dichtbegroeid bos afleggen in maximaal 60 uur. In een kwart eeuw hebben slechts tien mensen deze sadomasochistische race vol levensgevaarlijke obstakels uitgelopen. Maar er staat alweer een nieuwe lichting deelnemers aan de startstreep om zich in de hel te werpen. Zowel een must-see voor verslaafde joggers als verstokte hardloophaters!

Icarus (2017)

Wat Making a Murderer is voor het Amerikaanse rechtssysteem, is Icarus voor de Russische sportwereld. Hierin onderzoekt regisseur Bryan Fogel het systematische dopinggebruik van Russische atleten. Daarbij krijgt hij hulp van een hooggeplaatste, maar opvallend loslippige Russische dopingarts. Maar het tweetal komt er al snel achter dat hun samenwerking niet zonder gevaar is! Deze even onthullende als bloedstollende film won vorig jaar de Oscar voor beste documentaire.

Losers (2019)

In Losers staan de sporters centraal die om alle verkeerde redenen de geschiedenisboekjes hebben gehaald. En daaruit blijkt dat de verhalen van deze ‘verliezers’ soms interessanter zijn als van hun succesvolle tegenstanders. Al de atleten uit deze serie wisten hun pijnlijke nederlagen namelijk uiteindelijk om te buigen tot een grote triomf. Dit maakt van Losers een ontroerende, grappige en inspirerende documentaireserie over omgaan met verlies en tegenslag.

Formula 1: Drive to Survive (2019)

In Formula 1: Drive to Survive krijgen we een bijzonder kijkje achter de schermen van het Formule 1-seizoen 2018. Nog nooit kwam je zo dicht bij Max Verstappen en zijn collega-coureurs! En je hoeft geen racefanaat te zijn om te genieten van deze tiendelige documentaireserie. De races worden namelijk spectaculair in beeld gebracht, er is genoeg drama en intrige, en de spanning tussen de coureurs zorgt ervoor dat de vonken er letterlijk en figuurlijk afvliegen!

Lees verder