Chris Pratt

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Chris Pratt

De vijf beste rollen van Chris Pratt tot nu toe (en zijn drie slechtste)

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Ook al is hij de laatste tijd misschien meer in het nieuws vanwege zijn kersverse huwelijk met Katherine Schwarzenegger en zijn banden met de Hillsong-kerk dan om zijn films, toch is Chris Pratt in de eerste plaats acteur. Nu hij 40 is geworden zetten we zijn hoogtepunten – en ook wat dieptepunten – op een rijtje.

4) Andy Dwyer in Parks and Recreation

Zijn rol in deze succesvolle comedy-serie was de eerste grote mijlpaal in de carrière van deze komische acteur. Doordat er elk jaar weer 25 nieuwe afleveringen gefilmd moesten worden had hij vooralsnog weinig tijd om er nog films na te doen. Maar toen Chris eenmaal aan een carrière als blockbuster-held begon was er al snel geen houden meer aan.

3) Owen Grady in de Jurassic World-films

Nadat Chris met de eerste Guardians of The Galaxy-film in één klap een wereldster was geworden had hij de rollen voor het oprapen. De eerste volgende grote blockbuster waar hij ja tegen zei werd deze razend succesvolle Jurassic Park-reboot. Zijn personage leek wel zoveel op Indiana Jones dat er binnen de kortste keren verhalen rond gingen dat hij ook in een reboot van deze Harrison Ford-franchise zou gaan spelen. Deze geruchten bleken echter niet waar.

De vijf beste rollen van Chris Pratt tot nu toe (en zijn drie slechtste)

2) Emmet Brickowski in de Lego-films

Ook al gaat het hier misschien om gesproken rollen, toch behoren zijn bijdrages aan de beide Lego-films tot de hoogtepunten in Pratt’s loopbaan tot nu toe. Zijn stem is perfect gekozen voor de rol van de aimabele Emmet, en daarnaast neemt hij in het tweede deel als Rex Dangervest zowel zijn Jurassic World-personage als zijn Star Lord-personage treffend op de hak.

1) Star Lord in het Marvel Cinematic Universe

Vanaf het moment dat Chris Pratt als de volwassen Peter Quill het beeld in komt wandelen was het bij de eerste Guardians of the Galaxy-film meteen feest. In één van de beste openingsscènes ooit playbackte hij met een vis als microfoon en de toon was meteen gezet voor deze krankzinnige maar onweerstaanbare space opera. Ook in het vervolg en Avengers: Infinity War was Star Lord nadrukkelijk aanwezig, en we zijn nu al nieuwsgierig naar Guardians of the Galaxy Vol. 3 - niet in de laatste plaats omdat de Guardians met Peter Quill én nieuwkomer Thor nu twee kapiteins op één ruimteschip hebben - als dat maar goed gaat!

...En zijn 3 Slechtste Films

Ook al gaat het Chris sinds de eerste Guardians of the Galaxy voor de wind, toch is de carrière van deze sympathieke Hollywoodheld niet altijd van een leien dakje gegaan.

3)  The Extreme Team

Iedereen moet ergens beginnen en voor Chris begon zijn filmcarrière met deze straight-to-video release uit 2003.Toch heeft hij er geen spijt van, want dankzij deze film begon het balletje voor hem te rollen.

De vijf beste rollen van Chris Pratt tot nu toe (en zijn drie slechtste)

2)  Bride Wars

Al draait het in deze belabberde romcom uit 2009 vooral om Kate Hudson en Anne Hathaway, toch is Chris zeker niet vrij van blaam. Hij staat immers als vierde naam op de titelrol in deze slecht ontvangen komedie waarin hij een setje speelt met Anne Hathaway.

De vijf beste rollen van Chris Pratt tot nu toe (en zijn drie slechtste)

1) Deep in the Valley

In deze platte komedie uit 2009 die in probeert te haken op het succes van de American Pie-films wordt Chris samen met een goede vriend in een fotohokje getransporteerd naar een andere dimensie, die op pornofilms gebaseerd lijkt te zijn. Aan deze straight-to-dvd film met hoofdrollen voor Denise Richards en Kim Kardashian zal Chris waarschijnlijk niet  graag worden herinnerd.

Lees verder