Nagenieten: de grappigste momenten uit Chateau Meiland seizoen 3

Martien Meiland in Chateau Meiland op SBS6

Niet ‘wat goéééééd!’, maar ‘wat kúúúúút!’. Het einde van Chateau Meiland seizoen 3 nadert. Om niet direct in een Meiland-loos zwart gat te vallen, blikken we alvast even heerlijk terug met de meest hysterische momenten van afgelopen seizoen.

Vakantie!

De Meilandjes vonden het na een héél druk Chateau-jaar vol stressvol werk tijd voor Tenerife. Wat we vervolgens te zien kregen? Beelden die er nu vrij bizar uitzien. Mensenmassa’s op marktjes, hutje mutje in een hotel… Maar goed: Martien, Maxime en Erica beleefden de hysterische vakantie van hun leven en gaven huishoudster Nadège ook een ervaring om nooit meer te vergeten. Wat mooi! Het hoogtepunt? Martien die per ongeluk een Nederlandse toerist belachelijk maakt om diens uitpuilende bilnaad.

Steigeren

Als zelfs die lieve, zorgzame Nadège een sneer krijgt, weet je dat ’t stressniveau hoog zat. “Zij is helemaal niet goed”, bitcht Martien. “Sinds ze bij de kapper is geweest gaat het helemaal fout met haar.” De grote boosdoener? Een stomme steiger die niet in elkaar wilde klikken. Wat een gezeik.

Highway to Hell

Een grappende Erica. Dat zien we niet vaak in Chateau Meiland! De kasteeleigenares kon een stel ballonnen (opblazen en dan loslaten) gewoonweg niet weerstaan. We feel her. Maar… ze moest tegelijkertijd ook rijden en na hevig, bijna-ongeluk met een vrachtwagen, sloeg de sfeer sneller om dan de ballon leegliep.

‘Verborgen schat’

Maxime dacht dat er een heuse Van Gogh lag in een geheim luikje waar de familie nog nooit eerder keek. Zou het? Een miljoenenschilderij in het Chateau? Nou… nee. Er lag dus hélemaal niks waardevols. “We blijven arm. Echt een klap in mijn gezicht”, zei een heerlijk chagrijnige Maxime. We voelden haar teleurstelling, maar konden er uiteraard ook enorm mee lachen.

Maxime’s modeshow

Als je onderstaand fragment aanklikt, moet je héél effe je volumeniveau op standje bijna-nul zetten. Martien begint namelijk door een galmende microfoon te brullen wanneer Maxime haar nieuwe (en omstreden) kledinglijn aan een modeshowtje onderwerpt. Hij doet ’t echter op een hilarische, showmaster-achtige manier. Indrukwekkend hoor!

Chateau des doods

Het chateau gaat al jáááren mee en kent een rijke geschiedenis. Van álle oud-bewoners zijn De Meilandjes hoogstwaarschijnlijk de meest unieke, hysterische en grappige mensen die er ooit rondliepen. Toch zorgde ook een andere bewoner voor een flinke scheut sensatie: die verstopte botten onder het chateau. Wtf? Kan iemand CSI inschakelen?

Vaatwasser-vete

Waarom gaat zij in mijn aura staan?” We gingen helemaal stuk toen Martien dit tegen Erica zei. Die kan het niet meer aanzien en besloot te hulp te schieten bij Martien en Maxime, die een kapotte vaatwasser wilden fixen. Normaal zit de fam al aardig in elkaars aura, maar door de verplichte thuisquarantaine steeg de stress tot zó’n kookpunt, dat er geen enkel aura meer in leven was. En dat had ook een beetje effect op de… intelligentie. Martien: “Wie is Macron?

Martiens bijna-doodervaring

Omdat we weten dat SBS6 nóóit een fatale elektrocutie zou uitzenden, konden we veilig lachen toen Martien op een gegeven moment wel héél dichtbij de hemelpoort kwam. De dader? Een Franse medewerker die de stroom er weer op zette terwijl Martien bezig was met een lampje. Als hij de schroevendraaier erin stak, hadden we nu geen Martien meer. “Dan zou je hier gewoon voor dood liggen omdat iemand gewoon die knop om gaat doen!

Wijnen

"Wat een gezeik! Nou, ik ga beginnen hoor", zei Martien terwijl hij voor de achtentachtigste keer aan de bel trok. Maar niemand kwam. Dan maar alleen wijnen! Maar ja, alleen is ook maar alleen. "Gezeur! Zit je weer alleen, in je eentje." Vervolgens begint de kasteelheer - die qua gezondheid even niet zo lekker gaat - met zijn denkbeeldige vrienden te proosten. Een heerlijke dosis sarcasme. Op een gegeven moment komt Maxime aanzetten. Nu de rest nog. "Stomme Erica!" En zelfs zijn oudste dochter krijgt ervan langs. "En die stomme Montana hoeft ook niet meer te komen!"