Eva Jinek

Veronica Superguide logo
Eva Jinek

De 9 pijnlijkste tv-momenten van Eva Jinek

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Eva Jinek is het paradepaardje van RTL4, maar ook het beste paard… nou ja, belegen gezegdes even opzij, zelfs een van de beste talkshowpresentatrices heeft genoeg pijnlijke momenten meegemaakt in haar carrière. Dit zijn ze in willekeurige volgorde!

1. Eva Jinek denkt dat 150.000 euro per jaar een middeninkomen is

Toen Eva Jinek nog bij WNL interviews deed, kreeg ze tijdens verkiezingstijd Diederik Samsom van de PvdA voor haar. Tijd voor een pittige vraag dus: waarom wil hij de hoge middeninkomens aanpakken? Eva krijgt alleen een reality check in plaats van een antwoord, want hoe komt ze erbij dat 150.000 euro per jaar een middeninkomen is? Bij Superguide mogen we dromen van zulke bedragen…

2. Eva Jinek versus opa Mart Smeets

Soms ligt het ook aan de vervelende gast. En veel vervelender dan opa Mart Smeets is het zelden geworden bij Eva Jinek. In dit fragment gaat het gesprek over autocues. Echte nieuwslezers hebben die namelijk niet nodig volgens Mart, en zijn minachting voor Jineks autocue-generatie is even subtiel als een klopboor. Dat laat Eva niet over haar heengaan en opeens gaat het hele interview over autocues…

3. Eva Jinek loves Hillary Clinton

Eva Jinek is hardcore Hillary Clinton-fan en mocht de verslagen presidentskandidate interviewen naar aanleiding van haar nieuwe boek. Niet zo’n goed idee achteraf want Eva’s normaal zo kritische houding was compleet weg! Kranten en politieke bladen hadden harde kritiek op het slappe interview, maar het werd pas echt pijnlijk toen Arjen Lubach de draak stak met Eva Jinek. Met slim monteerwerk deed hij zijn eigen Hillary Clinton-interview en maakten ze samen Jinek helemaal kapot. Ouch!

4. ‘Ik zie je borsten!’

Er zijn twee redenen waardoor Eva Jinek landelijk beroemd werd en ze zijn allebei te zien in deze gelekte video. Het filmpje toont een voorbereiding vlak voor Eva het NOS-journaal zou presenteren. Daarin twijfelt ze of haar ‘boobies’ niet te zichtbaar zijn en wat haar moeder daarvan zou vinden. “Ik zie je borsten!” In één klap ging Eva viral en ondanks het pijnlijke moment scoorde ze punten door hoe sportief ze het opnam. Zelfs wanneer Matthijs van Nieuwkerk zijn nieuwe boobies-ringtone laat horen, blijft Eva meelachen.

5. Eva Jinek laat de verkeerde foto zien

Als interviewer moet je weten wie je voor je hebt, maar iemand in Eva’s redactie mocht zijn CV updaten na deze flater. Regisseur Dennis van de Ven zit aan tafel over zijn privéleven te praten en halverwege het gesprek verschijnt er een foto van hem met zijn ex van drie jaar geleden. Hij barst gelijk uit in verontwaardiging en het is een van de weinige keren dat we Eva Jinek in paniek zien. “Haal het weg!”

6. De slappe lach met Merel Westrik

De slappe lach: de grootste vijand van elk liveprogramma! Dat ontdekten Eva Jinek en Merel Westrik ook toen ze nog collega’s bij WNL waren. Er blijft weinig over van hun professionaliteit en zelfs achter de schermen wordt er gehinnikt om… ja, wat eigenlijk? Daar komen we nooit achter maar iedereen zag het gebeuren.

7. Eva Jinek krijgt Johan Derksen niet boos

Johan Derksen wordt al boos van zijn eigen schaduw, maar de bromsnor is dan ook weer zo dwars dat hij juist extreem kalm blijft ondanks Eva’s gesar. Tijdens het interview vraagt Eva Jinek keer op keer of hij niet vindt dat hij te snel boos wordt. Haar plan is alleen zo overduidelijk dat Johan haar erop aanspreekt. Pijnlijk en verre van Eva’s beste interviewwerk. Ze gaat tegenwoordig toch wat slimmer te werk.

8. Mark Rutte haat Eva Jineks bank

De drie kilometerslange bank van Eva Jinek was waardeloos. De kijkers vonden het raar en de gasten kregen spontaan kramp als ze erop zaten. Nu is het een van de moeilijkste dingen voor een interviewer om een duidelijk antwoord uit een politicus te krijgen, maar over de bank was Mark Rutte helderder dan ie ooit is geweest. Weg met dat rotding!

9. Eva Jinek en Freek Vonk hebben een ongemakkelijk interview

Eva Jinek en Freek Vonk waren eerst een setje, maar hun carrières botsten te veel met elkaar, waardoor ze amper tijd hadden voor romantiek. Geen probleem toch om dan uitgenodigd te worden bij Jinek om over diertjes te praten? Eén probleem: Carlo Boszhard zat ook aan tafel en hij zag een TV Kantine sketch live voor zich gebeuren! Als René Mioch ze dan ook nog eens met Brad Pitt en Angelina Jolie vergelijkt, valt het hele interview in het water.

Ondanks deze pijnlijke momenten hebben we Eva Jinek toch hoog staan in onze Nederlandse talkshowpresentator ranking.

Lees verder