Richard Harris en Michael Gambon als Dumbledore in Harry Potter

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Richard Harris en Michael Gambon als Dumbledore in Harry Potter

De raarste en meest schokkende recasts uit films en series

|
|

Laatste update:

Game of Thrones wisselde acteurs in alsof het wegwerptissues waren, maar er zijn helaas nog véél meer voorbeelden. Deze series én filmfranchises ruilden hun acteurs óók in. Vaak zonder genade, maar soms omdat het niet anders kon.

War Machine (Iron Man 2)

De 9 meest schokkende recasts uit films en series

Terrence Howard mocht alleen in Iron Man (2008) opdraven. Vanaf Iron Man 2 zien we Don Cheadle als War Machine, maar waarom moest Terrence wieberen?

Het zaakje stinkt nogal. Terrence vertelde in 2013 aan Watch What Happens Live dat Robert Downey Jr. hem aan de kant schoof. Die kreeg na zijn hoofdrol in deel één een flinke salarisboost voor Iron Man 2 en daardoor zou er minder geld overblijven voor Terrence. Het resultaat? Ruzie en ontslag.

Reggie Mantle (Riverdale)

De 9 meest schokkende recasts uit films en series

Ross Butler kroop in seizoen 1 van Riverdale in de huid van jock Reggie Mantle. Hij zat echter ook in Netflix-hit 13 Reasons Why en dat dwong hem min of meer om vanwege de drukte te kiezen voor één rol. Hollywood is hard. Uiteindelijk liet hij Riverdale schieten en mocht Charles Melton – die later op de set zijn liefje vond – aan boord komen!

Robin Hood (Once Upon A Time)

De 9 meest schokkende recasts uit films en series

Huh? Lucifer speelde in Once Upon A Time?! Ja, echt. Heet duiveltje Tom Ellis dook in seizoen 2 even op als Robin Hood. De fans waren zo onder de indruk, dat de makers het personage wel terug wilde brengen. Tom had het inmiddels véél te druk en moest afzeggen. Sean Maguire nam z’n pijl en boog over en dat ging ook best lekker.

Clarice Starling (Hannibal)

De 9 meest schokkende recasts uit films en series

Jodie Foster wilde klassieker Silence of the Lambs (1991) in ere laten en koos er daarom voor om niet terug te keren als Clarice Sterling in Hannibal (2001). Good call! Het was absoluut geen vuilnisvuurtje, maar alle glans die het origineel gaf was er hier wel af. Julianne Moore mocht Clarice spelen, maar het was toch vooral Anthony Hopkins (duh) die indruk maakte.

Genie (Aladdin 2: The Return of Jafar)

De 9 meest schokkende recasts uit films en series

De stemmen achter Aladdin, Jasmine en Iago kwamen allemaal terug voor Aladdin-sequel The Return of Jafar. Helaas geldt dat niet voor Robin Williams en zijn meesterlijke Genie. Die zei ‘nope’ en Simpsons-held Dan Castellaneta was aan zet. Geen slechte performance, zeker niet, maar Robin Williams overtreffen is natuurlijk onmogelijk.

Rachel Dawes (The Dark Knight)

De 9 meest schokkende recasts uit films en series

Batman: Begins (2005) was een hele toffe superheldenfilm, maar zeg nu zelf: The Dark Knight (2008) én The Dark Knight Rises (2012) zijn op alle fronten beter. Wat ook meehielp: Katie Holmes, die in Begins Bruce’s liefje Rachel mocht spelen, werd vervangen door Maggie Gyllenhaal. Een heel verschil: Katie kwam nogal duf over, maar Maggie gaf de rol véél meer shine en schwung.  

Dumbledore (Harry Potter)

Harry Potter Dumbledore

Een erg tragische recasting die helemaal niets met ruzies of andere shit te maken heeft. Ierse legende Richard Harris overleed na de opnames van Harry Potter and the Chamber of Secrets en dus moest er wel een andere Dumbledore komen. Britse baas Michael Gambon – die er in het echt overigens twee relaties op nahoudt - bleek een waardige vervanger die er een eigen draai aan gaf, maar Hogwarts was eigenlijk nooit meer hetzelfde…

Aunt Viv (The Fresh Prince of Bel-Air)

De 9 meest schokkende recasts uit films en series

Moddergooien! De eerste Vivian Banks, gespeeld door Janet Hubert, hield het drie seizoen vol in The Fresh Prince of Bel-Air. Hierna nam Daphne Maxwell Reid ’t over. Janet gaf Will Smith keihard de schuld van haar vertrek. Ze schold hem in haar memoires uit voor “egomaniac” en “asshole”. Will en Carlton-acteur Alfonso Ribeiro deden volgens haar verschrikkelijke dingen op de set. Oei! En wat vindt Will er zelf van? Later zei hij over Janet, op Atlanta Radio Station: “She’s mad now, but she’s been mad all along.”

Lees verder