The Addams Family Flipperkast

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Addams Family Flipperkast

Op tilt! De 9 beste flipperkasten gebaseerd op films en series

|
|

Laatste update:

Toen de arcadehallen eind vorige eeuw dezelfde kant opgingen als telefooncellen en cassettebandjes, dreigde het flipperen ook uit te sterven. Maar met de comeback van de speelhallen zijn de flipperkasten terug van weggeweest. Wij blikken terug op de beste kasten gebaseerd op films en series!

1. The Addams Family (1992)

Vraag een willekeurige flipperfan naar zijn of haar favoriete kasten, en de kans is groot dat The Addams Family wordt genoemd. Met zijn bizarre speelveld vol magneten, doodskisten en zelfs de loslopende hand Thing was geen enkele bal veilig voor dit griezelige gezin. The Addams Family staat dan ook nog altijd te boek als de bestverkochte flipperkast aller tijden!

Op tilt! De 9 beste flipperkasten gebaseerd op films en series

2. The Twilight Zone (1993)

De ontwerpers van The Addams Family kregen na hun succes de vrije hand bij het ontwerpen van een nieuwe kast. Het resultaat is The Twilight Zone, misschien wel de meest geavanceerde kast van zijn generatie. Zo introduceerde Twilight Zone een multiball-modus met niet minder dan zes ballen en een zogenaamde powerball, die veel sneller is dan de metalen ballen. Door de gebruikers van de Internet Pinball Machine Database werd The Twilight Zone zelfs uitgeroepen tot ‘Best Electronic Pinball Machine of All Time’.

Op tilt! De 9 beste flipperkasten gebaseerd op films en series

3. Indiana Jones: The Pinball Adventure (1993)

Met zijn touwbruggen, jungles en tempels biedt Indiana Jones: The Pinball Adventure exact wat de titel belooft! Dit is dan ook een lekker verslavende kast, die net zo spannend en vermakelijk is als de filmtrilogie van Steven Spielberg waarop die gebaseerd is. Fun fact: naar verluidt een van de favoriete kasten van oud-vicepremier Gerrit Zalm!

Op tilt! De 9 beste flipperkasten gebaseerd op films en series

4. Scared Stiff (1996)

Een flipperkast mag best een beetje sexy zijn en het wordt natuurlijk niet veel sexier dan horroricoon Elvira! Het artwork van deze kast is gelukkig al net zo adembenemend als de ‘Mistress of the Dark’ zelf. Scared Stiff werd zelfs geleverd met een optioneel stickertje om het decolleté van de titelheldin af te plakken! Dat leidt tenslotte alleen maar af…

Op tilt! De 9 beste flipperkasten gebaseerd op films en series

5. Star Wars Trilogy (1997)

Er zijn verschillende kasten gemaakt die zich afspelen in ‘a galaxy far, far away…’. Maar waarom zou je kiezen als je de complete originele trilogie onder één glasplaat hebt? Natuurlijk biedt deze kast alle Star Wars-actie waar je op hoopt, maar de echte fans zullen vooral aangenaam verrast zijn door de trivia-quiz over de science-fictionklassieker die extra bonuspunten oplevert!

Op tilt! De 9 beste flipperkasten gebaseerd op films en series

6. The Walking Dead (2014)

De hoge moeilijkheidsgraad van The Walking Dead kan een afknapper zijn voor minder ervaren spelers, maar de doorbijters worden beloond met een lekker uitdagende kast gebaseerd op de zombieserie van AMC. Ook hier heb je als doel om zo veel mogelijk Walkers te doden. Daarbij bezoek je bekende locaties uit de eerste seizoenen van de serie, zoals de schuur van Hershel en de arena in Woodbury.

7. Ghostbusters (2016)

Meer dan dertig jaar na de release van de film, kreeg Ghostbusters eindelijk de flipperkast die het verdiende. Op deze waanzinnig vormgegeven kast neem je het op tegen Slimer, Gozer, de Marshmallow Man en andere monsters uit de comedyklassieker. De swingende titelsong van Ray Parker Jr. tussen de potjes door maakt het feest compleet!

8. Guardians of the Galaxy (2017)

Natuurlijk kan Marvel ook niet achterblijven. Zo verschenen er onder meer flipperkasten gebaseerd op de eerste Spider-Man-trilogie en Iron Man. Maar die kunnen niet tippen aan de oogstrelende kast van Guardians of the Galaxy, inclusief een fraai ontworpen Groot op het speelveld!

9. Stranger Things (2019)

Met een serie die zo dweept met de jaren 80, was het natuurlijk een kwestie van tijd voordat Stranger Things zijn eigen flipperkast zou krijgen. Dit is de eerste kast waarbij videobeelden direct op het speelveld worden geprojecteerd. Voeg hierbij magnetische velden en een heus drive-inscherm met fragmenten uit de serie, en het is geen wonder dat de kenners Stranger Things de meest geavanceerde flipperkast ooit noemen!

Lees verder