Ted Bundy poseert en profil en met een politiebord

Veronica Superguide logo
Ted Bundy poseert en profil en met een politiebord

De 8 meest shocking moorddocu's en misdaadseries!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Met de komst van Ted Bundy en The Disappearance of Madeleine McCann heeft het misdaadgenre weer een flinke boost gekregen op Netflix! Moordseries en docu’s blijven een interessant onderwerp, vooral wanneer er een sluw, gestoord meesterbrein achter zit. Wij hebben de meest interessante, vette, leipe moordseries en docu’s op een rijtje gezet voor jou. 

1. Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes 

Sinds het begin van dit jaar kunnen we een kijkje nemen in de bizarre wereld van Ted Bundy. Wat zo fucked up is aan deze moordenaar, is zijn bijna gespleten persoonlijkheid. In de rechtszaal zie je een knappe, charmante en intelligente man die absoluut niet gevaarlijk overkomt. Hoe kan het dan dat deze vent meer dan 30 moorden op zijn naam heeft staan? Zijn charme blijkt een grote valkuil te zijn voor velen. Deze documentaire laat vanuit verschillende perspectieven zien hoe de moordenaar Amerika een tijd lang in zijn greep hield en hoe hij zelf reflecteert op de gebeurtenissen. Wist je ook dat er binnenkort een film verschijnt over de beruchte killer?

2. Making a Murderer

Making a Murderer is een klassieker binnen dit genre. De serie is gefilmd over een periode van 13 jaar en volgt Steven Avery, een man die mogelijk vals beschuldigd is van meerdere misdrijven. De zaak trok veel aandacht wereldwijd en blijft tot de dag van vandaag een omstreden onderwerp. Is hij nou schuldig of niet? Afgelopen oktober kwam deel twee van de docuserie op Netflix terecht

3. How To Get Away With Murder

Iets minder duister omdat het hier 'slechts' een fictieve verhaallijn betreft, maar zeker niet minder interessant. In deze inventieve serie volg je het privé- en professionele leven van Annalise Keating, een professor in strafrecht aan de Universiteit van Middleton, Philadelphia. Samen met een groepje studenten raakt ze per ongeluk betrokken bij een moordcomplot waardoor ze hun juridische kennis al heel snel moeten toepassen in de praktijk. 

4. The Disappearance of Madeleine McCann

De verdwijning van Madeleine McCann heeft ontzettend veel media-aandacht gekregen en blijft een van de grootste onopgeloste zaken. Tegen de wensen van de ouders in maakte Netflix deze 8-delige docuserie. Hierin worden mogelijke theorieën besproken over wat er met het meisje gebeurd kan zijn en krijgen we vanuit verschillende perspectieven te horen wat er die avond plaatsvond. 

5. I Am a Killer 

Het bijzondere aan deze documentaire is dat er heel intiem één op één met de moordenaars gepraat wordt. Er is geen speculatie meer over hun onschuld, het gaat erom dat ze de vrijheid krijgen om hun verhaal te doen zonder onderbrekingen. Tien moordenaars vertellen stuk voor stuk in een rustige setting hoe ze uiteindelijk op hun plek in de death row zijn beland. De documentaire zet je aan het denken over of de doodstraf voor iedereen wel de juiste oplossing is. Het laat de menselijke kant achter de ter dood veroordeelden zien.   

6. Killer Women

In deze docuserie gaat Piers Morgan in gesprek met vrouwen die vastzitten voor moorden. Het is interessant om eens het verhaal van een vrouwelijke moordenaar te horen. Mannelijke moordenaars worden vaak in de spotlights gezet waardoor soms vergeten wordt dat er ook vrouwen zijn die dergelijke misdrijven begaan. 

7. Amanda Knox

De Netflix Original Amanda Knox vertelt een bizar en ingewikkeld verhaal. De Amerikaanse studente is op uitwisseling in Italië wanneer haar huisgenoot op gruwelijke wijze wordt vermoord. Amanda en haar vriend worden tot twee keer toe veroordeeld voor moord, maar ook twee keer vrijgesproken! Vijf jaar lang hebben de documakers zich op de zaak gestort en alle betrokennen gesproken. De docu geeft een beeld van hoe het moordproces eraantoe gaat en hoe al deze bizarre ontwikkelingen plaats hebben kunnen vinden. 

8. Evil Genius

Dit is misschien wel een van de meest bijzondere verhalen die we tegenkomen in alle moorddocumentaires die Netflix rijk is. De docu gaat over Brian Wells. Deze man was een pizzabezorger en beroofde in 2003 een bank in Pennsylvania met een bom om zijn nek. Kort nadat hij met zijn geldsom naar buiten liep ontplofte de bom. Zo ontstond zijn beruchte naam: The Pizza Bomber. In vier delen ontrafelt de docu het mysterie achter deze bizarre actie en wordt duidelijk dat er een Evil Genius achter dit plan zit. 

Lees verder