De 8 engste kinderen in horrorfilms

Door Redactie
Hereditary, film

Kinderen zijn vaak onschuldig, lief en enorm schattig. Behalve in horrorfilms: de mormels uit Steven Spielbergs verhalen of uit classics als The Exorcist en The Ring zijn niet te vertrouwen. Wij zetten de 8 engste kinderen uit horrorfilms voor je op een rij.

8. The Shining (1980)

Niet alleen Jack, de vrouw in het bad en de tweeling op de gang waren eng. Zoontje Danny begon ook creepy trekjes te krijgen dankzij het Overlook Hotel. Zijn krakende kinderstem die ‘redrum’ maar blijft herhalen is zowel iconisch als doodeng.

Het Overlook Hotel van The Shining haalde ook onze lijst met engste spookhuizen.

7. Pet Sematary (1989)

Arme Gage. De jongen rende de weg over om zijn vlieger e pakken. Een vrachtwagen kon niet op tijd stoppen, wat het einde bekende voor Gage. Of toch niet? Zijn vader brengt Gage naar een dierengraf, dat alles wat dood is tot leven kan brengen. Het jochie komt terug, maar dit keer als een moordlustige demonenbaby. Wij geven papa Louis de schuld!

6. The Ring (2002)

Wie in The Ring een vreemde videoband bekijkt gaat gegarandeerd binnen zeven dagen dood. Dat alles komt (spoiler!) door het meisje Samara Morgan. Zij werd geadopteerd door de Morgans. Vanwege haar vreemde gedrag werd ze eerst door haar vader in eenzaamheid opgesloten en later werd ze door haar moeder in een waterput gegooid. Opnieuw: het is gewoon de schuld van de ouders! Toch maakt dit alles het meisje met het zwarte haar en haar dodelijke blik niet minder creepy.

5. Children of the Corn (1984)

Stephen King kan als geen ander horrorverhalen verzinnen. Niet alleen Pet Sematary maar ook Children of the Corn haalt de lijst met engste kinderen in horrorfilms. Deze film zit vol bizarre rituelen, brute moorden en doorgedraaide kinderen. De kiddo’s in het maisveld blijven je nog lang achtervolgen.

Gelukkig zijn er ook nog goede kids. Zo heeft de jonge Sarah de gave om te zien wat er in de toekomst gebeurt. Ze maakt tekeningen van de moorden die kinderpriester Isaac in de naam van God pleegt. Burt en Vicky zoeken in het verlaten dorp naar iemand die hen kan helpen en ontmoeten Sarah. De jonge meid zegt nog zo: “All the parents are in the cornfield, Isaac put them there.” Maar luisteren? Ho maar.

Film1-zenders een weekend open bij Ziggo!

4. The Good Son (1993)

Macaulay Culkin was zeker ondeugend in Home Alone, maar hij was een stuk erger als seriemoordenaar Henry Evans in The Good Son. Hij veroorzaakte een auto-ongeluk, schoot dieren neer en duwt mensen tijdens het schaatsen in de richting van dun ijs. Het aller engste aan Macaulay’s uitvoering? Dat hij zo enorm cool blijft terwijl hij deze bizarre dingen doet.

3. The Omen (1976)

Het jochie lijkt zo schattig op zijn kinderfietsje, maar iemand die zijn nanny zelfmoord laat plegen is niet zo onschuldig. Wanneer Damien een kerk in moet verzet hij zich gewelddadig, dieren worden bang van hem en hij duwt een zwangere vrouw de trap af. Damien is echt duivels.

2. Hereditary (2018)

*klik* De 13-jarige Charlie onthoofdt vogels en maakt te pas en te onpas een klikgeluid waarvan de rillingen over je rug lopen. Wanneer de jonge dame een allergische aanval krijgt brengt haar broer Peter haar met haast naar het ziekenhuis. Onderweg leunt ze uit het raam happend naar lucht, maar wanneer Peter  uitwijkt voor een hert wordt ze onthoofd door een telefoonpaal.

Helaas is dit niet de laatste keer dat je Charlie ziet. Haar geest blijft rondzweven door het huis en vindt het niet en om zo nu en dan haar moeder te bezitten.

1. The Exorcist (1973)

Moeten we deze keuze nog uitleggen? Wie ooit een foto van het bezeten meisje Regan heeft gezien weet genoeg. Niet alleen het make-up team verdient credits voor dit angstaanjagende beeld, ook het acteerwerk van de jonge dame zelf is geloofwaardig eng. The Exorcist is niet voor niets een classic!

De bezeten Regan kan opeens in andere talen spreken en is enorm sterk. De demoon in haar drijft de spot met iedereen die in de buurt komt en is ook niet bang om te moorden.

Kende jij trouwens deze griezelige feitjes al over The Exorcist?

Oktober is dé Halloween maand. Daarom hebben wij nog veel meer enge lijstjes voor je klaarstaan. Zo hebben wij de zeven beste nieuwe on-demand horror-releases voor je uitgezocht.