Fab! De 7 beste make-over-programma's

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Fab! De 7 beste make-over-programma's

Fab! De 7 beste make-over-programma's

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Mensen, huizen en zelfs kroegen; je kunt eigenlijk alles een make-over geven! Er zijn zodoende dan ook tientallen make-over-programma's. Om je een beetje op weg te helpen door de bomen nog het bos te zien, zetten wij in dit toplijstje zeven van de beste make-over-programma's voor je op een rijtje.

1. Queer Eye

Daar waar sommige make-over-programma's toch een beetje vals kunnen zijn, staat Queer Eye in het teken van positiviteit. Het is oprechte feelgood-tv, waarbij de heren er alles aan doen om hun kandidaten meer zelfvertrouwen mee te geven. Geen beledigingen, maar een heel nieuw leven. De subtitel van het programma is natuurlijk niet voor niets: "more than a makeover".

Fab! De 7 beste make-over-programma's

2. Extreme Makeover: Home Edition

In het make-over-programma Extreme Makeover: Home Edition zet een karrenvracht aan vaklui zich in om het huis van een familie te verbouwen. De families in kwestie zijn om verschillende redenen niet in staat dit zelf te doen. Een zieke vader, een gehandicapt kind, 10 pleegkinderen; de huizen worden geheel ingericht naar de wensen en behoeften van de familie in kwestie.

3. Bar Rescue

We zeiden het al: er zijn zelfs make-over-programma's die kroegen opknappen. We hebben het hier uiteraard over het geweldig bingewaardige Bar Rescue. In dit programma probeert Jon Taffer kroegeigenaren te helpen om (weer) succesvol te worden. Hop, nieuwe cocktails en hapjes op de kaart, de geld graaiende barman de deur uit en een nieuw neonbord boven de deur!

Fab! De 7 beste make-over-programma's

4. Bouwbroers

De term Bouwbroers mag je letterlijk nemen. Dit make-over-programma draait namelijk om de tweelingbroers Drew en Jonathan Scott. Drew is makelaar met een goed oog voor verborgen pareltjes. Vervolgens is het aan aannemer Jonathan om het verwaarloosde huis geheel te renoveren. Samen helpen de Bouwbroers gezinnen hun droomhuis dus te kopen én op te knappen.

5. Tidying up with Marie Kondo

De hele wereld is in de ban van Marie Kondo en haar opruimtechnieken. De Japanse helpt mensen om orde te scheppen in de chaos van hun woning. Ze doet dat middels de Konmari-methode: alles wat je niet gelukkig maakt, kun je met een gerust hart weg flikkeren. Zelf zijn we niet zo dapper, maar we kijken wel met veel plezier naar dit make-over-programma!

Fab! De 7 beste make-over-programma's

6. Hotter Than My Daughter

Natuurlijk mogen we 's Neerlands beste make-over-programma niet vergeten: Hotter Than My Daughter! Nu Patty Brard het stokje van Gordon heeft overgenomen is het programma wel een tikkie minder hysterisch geworden, maar toch blijft het heerlijk om moeders zonder stijlgevoel omgetoverd te zien worden tot respectabele dames... Voor zo lang dat duurt, natuurlijk.

7. Mary Portas: Secret Shopper

Het laatste make-over-programma in dit lijstje is misschien ook wel de minst bekende. Onterecht, want Mary Portas: Secret Shopper is een waar feest om naar te kijken! Een manager die oude vrouwtjes lastigvalt? Of een kassière die in het openbaar aan haar privéonderdelen zit? Mary Portas zet zich in Secret Shopper in om deze misstanden op te lossen.

Fab! De 7 beste make-over-programma's

Heb je behoefte aan meer make-over-programma's? Oké, we noemen ook nog snel de Nederlandse toppers House Rules, Fred van Leer: Alles Uit De Kast en VTWonen: Weer Verliefd Op Je Huis. Ook helemaal fab, toch?

Lees verder