De 7 beste Disney remakes ooit

Door Cintha Rood
De 7 beste Disney remakes

Natuurlijk zal geen remake een originele Disney-film van de troon stoten. Dat neemt niet weg dat sommige Disney-remakes gewoon héél goed zijn. We zetten de 7 beste op een rij voor je!

7. Mulan (2020)

Hoewel niet alle originele liedjes in de remake van Mulan werden opgenomen en fans de aanwezigheid van Mushu misten, maakten de kleurrijke visuals, de actie en de casting in deze remake uit 2020 een heleboel goed. Leuk weetje: dit is een van de weinige remakes van een Disney-film uit de jaren negentig.

6. Alice in Wonderland (2010)

Hoe breng je de bizarre, kleurrijke magische wereld van Alice in Wonderland uit 1951 tot leven, zonder het te verkloten? Door onder anderen de zelf een beetje magische Johnny Depp en Helena Bonham Carter te casten en regisseur Tim Burton aan het roer te zetten van deze Alice in Wonderland remake. Een aanrader om – als dat lukt – in 3D te bekijken!

5. Beauty and the Beast (2017)

Oké, oké, het gezicht van the Beast in deze remake was een stuk minder fijn om naar te kijken dan de getekende versie van het originele monster uit 1992. Toch werd de sfeer van het origineel goed gevangen in deze remake en was de Disney-magie in Beauty and the Beast duidelijk zichtbaar. Dat kwam met name door het acteerwerk van Beauty Emma Watson en Luke Evans als Gaston. En rejoice: van die laatste is een prequel aangekondigd!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

4. Aladdin (2019)

Will Smith als vleesgeworden Genie en de Tunesisch-Nederlandse acteur Marwan Kenzari in de rol van 'hot Jafar'. Dat kan bijna niet misgaan, en deze Disney remake van het origineel uit 1992 werd inderdaad een heerlijke wegkijker voor jong en oud. Leuke extra's zijn de nieuwe liedjes die aan deze remake van Aladdin zijn toegevoegd.

3. Cruella (2021)

De allernieuwste remake in dit rijtje en gelijk ook een supergoede. Cruella kwam vorig jaar uit en had de perfect gecaste Emma Stone in de hoofdrol. Deze prequel van het origineel uit 1961 focuste zich op de origin story van de legendarische dalmatiërhater Cruella de Vil, en is door het acteerwerk en de creatieve draai aan het verhaal een waardige nummer drie in dit lijstje. Goed nieuws: er komt een vervolg!

2. The Lion King (2019)

Met een getalenteerde sterrencast als Beyoncé, Donald Glover en Chiwetel Ejiofor kan een remake haast geen flop worden. Met een favoriet als het origineel uit 1994 was deze remake van The Lion King nog best een risico, maar regisseur Jon Favreau (ook verantwoordelijk voor nummer 1 in deze lijst) maakte van de remake een wereldwijd succes. De film leverde zo'n 1,6 miljard dollar op. En zoals dat gaat met toppers, wordt ook van deze film een sequel gemaakt!

1. The Jungle Book (2016)

Het verhaal van The Jungle Book uit 1967 in een nieuwe jas steken kon zomaar verkeerd uitpakken. Een geliefde klassieker: daar moet je niet mee fucken! Maar de The Jungle Book remake werd magisch dankzij regisseur Jon Favreau. De animaties, personages en het verhaal kwamen fantastisch uit de verf en deze film verdient terecht de eerste plaats in deze toplijst.

Heb je de smaak voor animatiefilms inmiddels te pakken? De 25 allerbeste vind je hier. En de mooiste animaties op Netflix zijn hier te vinden. Ga je liever voor the real deal? Van Bambi's gestuntel op het ijs tot Fantasia's magische momenten: de allermooiste Disney-momenten bekijk je hier nog een keertje.