3 van de 10 beste animatiefilms op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
3 van de 10 beste animatiefilms op Netflix

De 10 beste animatiefilms op Netflix

|
|

Laatste update:

Hoewel er sinds 2019 geen Disney-films meer op Netflix staan, betekent dit niet dat het armoe is qua fantastische animatiefilms. Integendeel! Dit zijn de tien beste animatiefilms op Netflix.

10. Hotel Transylvania (2012)

Het monstergezelschap dat de animatie Hotel Transylvania bevolkt zijn niet alleen heerlijk om naar te kijken, ze worden – zoals vaker bij animatiehits – ingesproken door een sterrencast waar je u tegen zegt. Onder anderen Adam Sandler, Andy Samberg, Steve Buscemi en Selena Gomez spraken de stemmen in. Goed nieuws voor fans: deel vier – Hotel Transylvania Transformania – komt dit jaar uit.

9. Klaus (2019)

De enige kerstanimatie in dit rijtje, deze allereerste animatiefilm uit de keuken van Netflix. En hoewel het een vrij nieuwe film is, is het er wel eentje die de boeken in gaat als instant klassieker. De handgetekende stijl in deze animatie is prachtig om te zien en het echte kerstverhaal zal niet snel vervelen. Van de makers van Despicable Me.

8. Kung Fu Panda (2008)

Met Jack Black, Angelina Jolie en Jackie Chan als stemmencast zou je denken dat een animatie al niet meer stuk kan, en dat klopt. Kung Fu Panda is de eerste animatie in onze lijst gemaakt door Studio Dreamworks. Zelfs deel twee en drie stelden niet teleur en er zijn plannen voor nog meer sequels.

7. Madagascar (2005)

Weer zo'n topcast, in deze animatie van Dreamworks. Chris Rock, Ben Stiller, Jada Pinkett Smith, David Schwimmer zijn verantwoordelijk voor de hoofdpersonages, maar het is King Julian (met de stem van Sacha Baron Cohen) en de bijfiguren die de show stelen in Madagascar. Ondanks de vele sequels is dit origineel de allerleukste om in ons rijtje beste animatiefilms op Netflix te stoppen.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

6. If anything happens I love you (2020)

Een vreemde eend in de bijt: deze korte animatiefilm. Maar zeker het noemen waard, want If anything happens I love you won vorig jaar een Oscar voor de Beste Korte Animatiefilm. Waarschuwing vooraf: deze raakt je right in the feels en is zeker geen animatie die je moet kijken als je toch al in een verdrietige bui bent.

5. Despicable Me (2010)

Despicable Me kon onmogelijk niét in dit lijstje worden opgenomen. Steve Carell leent z'n stem aan hoofdpersonage Gru en de bekende gele Minions veroverden de wereld zo'n beetje toen de film twaalf jaar geleden uitkwam. Na wat vertraging komt de nieuwe sequel Minions: The Rise of Gru dit jaar uit. Yay!

4. Shrek (2001)

De legendarische groene ogre in het moderne sprookje Shrek is uitgegroeid tot een klassieker van het kaliber Bambi, Peter Pan en Assepoester. De humor in de film maakt het een animatie voor alle leeftijden en de stemmencast met onder anderen Mike Myers en Antonio Banderas is ook hier top notch. De talloze sequels zijn niet altijd even geslaagd, maar het eerste deel zal nooit vervelen.

3. Ponyo (2008)

De animatiemagie van de Japanse Studio Ghibli is nu al een tijdje op Netflix te zien, en dat is elke film weer een feestje. Hierdoor kunnen we ook het waanzinnig geanimeerde sprookje Ponyo zien. Het verhaal over de magische goudvis is een feest voor het oog en zeker niet de laatste Ghibli-film in dit lijstje.

2. My Neighbor Totoro (1988)

Het vriendelijke monster Totoro is in Japan zo'n beetje uitgegroeid tot een nationaal icoon. En dat is begrijpelijk, als je My Neighbor Totoro ziet. Ook deze film is afkomstig van de Japanse animatiestudio Ghibli, onder leiding van de legendarische animator Hayao Miyazaki. Prachtig getekend, gaat deze hartverwarmende animatiefilm over magische wezens en hun vriendschap met twee kleuters.

1. Spirited Away (2002)

Spirited Away, ook van de Ghibli-makers, staat met recht op nummer één in dit lijstje. Het bij vlagen doodenge sprookje won een Gouden Beer op het Berlin Film Festival en in 2003 een Academy Award voor Beste Animatiefilm.

Daarmee werd het de eerste niet-Amerikaanse animatie die zo'n beeldje in ontvangst mocht nemen. Terecht, wat ons betreft, want deze animatie voor klein en groot verveelt geen moment en is het neusje van de (Ghibli-)zalm.

Lees verder