De 5 meest bizarre zaken van Uitstel van Executie

martijn uitstel van executie
© RTL

Martijn Krabbé helpt al veertien (!) seizoenen mensen die op het randje van de financiële afgrond staan in Uitstel Van Executie. Van de huizencrisis tot overleden echtgenoten die ineens geen levensverzekering bleken te hebben afgesloten; wát hebben we eigenlijk niét voorbij zien komen in het RTL-programma? Zie hier een greep van de vijf meest bizarre zaken.

Martijn staat er binnenkort niet meer alleen voor, hij kan weer op zijn televisiemaatje Chantal Janzen rekenen.

5. Leo en Ria hebben kosten van twee huizen

Het is bijna ondenkbaar, maar er was een tijd dat huizen moeilijk werden verkocht. Het echtpaar Leo en Ria hebben hun vraagprijs met astronomische bedragen verlaagd, maar krijgen het maar niet verkocht. Daardoor hebben ze acht jaar (!) dubbele lasten.

4. Anneke woont per ongeluk illegaal: Martijn schiet vol

Zonder dat ze het doorheeft, woont Anneke illegaal in haar eigen huis… De woning is namelijk officieel een bedrijfspand. En dan is ze óók nog eens verlaten door haar man, waardoor ze er alleen voor staat met drie kinderen. Martijn Krabbé is natuurlijk ook niet van steen en wordt emotioneel...

anneke uitstel van executie
© RTL

3. Thea's man heeft levensverzekering opgezegd

Alsof het verliezen van je man al niet heftig genoeg is… Thea komt flink in de schulden te zitten doordat haar echtgenoot – een week voor zijn overlijden – de levensverzekering heeft opgezegd. Huh? Hoe dan? Daardoor zit Thea met een grote schuld opgescheept: de hypotheek van haar te grote huis moet binnen korte tijd afgelost worden.

thea overleden echtgenoot

2. Marjo wordt opgelicht door geliefde

Op het internet ontmoet Marjo een man zonder al te goede bedoelingen. Ze krijgen een relatie en hij stelt voor om haar huis flink te verbouwen. Ook gaan ze een samenlevingscontract aan waarin staat dat hij 50% eigenaar van het huis wordt. Maar dan gaat alles mis... Marjo raakt vervolgens ook nog eens haar baan kwijt en zit met een verhoogde hypotheek die ze niet alleen kan betalen.

uitstel executie

1. Karin is niet tevreden met verbouwing

Een gegeven paard in de bek kijken: laat dat maar aan Karin over. Haar ontevreden reactie op de verbouwing doet een beetje denken aan het incident met de stopcontacten uit Help, Mijn Man is Klusser. Het huis van Karin was een puinhoop en stond onder water. Het zag ernaar uit dat ze het met verlies zou moeten verkopen, tótdat natuurlijk Martijn Krabbé en zijn team de boel compleet straktrekken. Karin is not amused…

Zie trouwens ook hier de 7 beste momenten uit Help, Mijn Man is Klusser.

Gelukkig zijn sommige kandidaten wél enthousiast in Uitstel van Executie. Zie bijvoorbeeld deze deelnemer, die niet had verwacht dat ze ruim twee ton voor haar huis zou krijgen.

Uitstel van Executie is elke maandagavond te zien om 20.31 op RTL 4. 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Gasoline Alley, Anna: Status en 365 Days: This Day. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.