Dit zijn de 5 gekste rollen van Daniel Radcliffe

Veronica Superguide logo
Dit zijn de 5 gekste rollen van Daniel Radcliffe

Dit zijn de 5 gekste rollen van Daniel Radcliffe

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Daniel Radcliffe werd wereldberoemd in de rol van tovenaarsleerling Harry Potter. Maar daarna werd zijn carrière op een of andere manier alleen maar gestoorder! Guns Akimbo is slechts de laatste in een lange rij gekke rollen. Deze 5 MOET je gewoon gezien hebben!

Je kunt zeggen van Daniel Radcliffe wat je wilt, maar niet dat hij het zichzelf makkelijk maakt. Na zijn iconische titelrol in de Harry Potter-reeks had hij nog jaren kunnen zijn zakken kunnen vullen met het spelen in luie familiefilms en romantische komedies. Maar daar had de Britse acteur weinig trek in.

Veelzijdig

In een interview met ETOnline verklaarde Radcliffe onlangs: “Na Harry Potter wilde ik zoveel mogelijk uiteenlopende personages spelen om mijn veelzijdigheid als acteur te laten zien. Maar nu is het gewoon onderdeel geworden van hoe ik mijn rollen kies. Ik wil niet in herhaling vallen, daar is geen lol aan.” En zo kon het gebeuren dat hij in vijf jaar tijd onder meer in de huid kroop van een detective met duivelshoorns, de assistent van Frankenstein en zelfs een pratend lijk. Dit zijn de vijf mafste rollen van Daniel Radcliffe!

1. Swiss Army Man (2016)

Sinds de Nederlandse detectiveserie Baantjer kijken we niet meer op van bekende acteurs en actrices die een lijk spelen. Onder anderen Katja Schuurman, Rene Froger en Rick Engelkes moesten roerloos blijven liggen in het mortuarium. Maar Radcliffe tilde het spelen van een levenloos lichaam naar nieuwe hoogten met Swiss Army Man! In deze bizarre komedie speelt Radcliffe een lijk dat aanspoelt op een onbewoond eiland. Daar wordt hij gevonden door een eenzame drenkeling die zich over het lichaam ontfermt. Het ontbindende lijk ontpopt zich daarbij tot een onverwacht handige survivaltool. Niet in de laatste plaats door zijn onaflatende winderigheid!

2. Horns (2013)

Is het horror, fantasy of toch een duistere komedie? Horns laat zich net als de hoofdrolspeler niet makkelijk in een hokje stoppen. En dat is altijd een goed teken! Deze keer speelt Radcliffe de rol van Ig, een jongeman die beschuldigd wordt van de moord op zijn vriendin. Tot overmaat van ramp beginnen er een paar duivelshoorns uit zijn voorhoofd te groeien. Dit is echter nog maar een voorbode van wat er komen gaat, want Ig blijkt plotseling ook over bovennatuurlijke krachten te beschikken. Deze kan hij goed gebruiken in de speurtocht naar de moordenaar! Van de regisseur van The Hills Have Eyes en Piranha 3D.

3. Jungle (2017)

Jungle is misschien wel de schokkendste film waarin Daniel Radcliffe te zien is. In dit waargebeurde verhaal verdwaalt de jonge avonturier Yossi in de wildernis van Bolivia tijdens een expeditie naar een indianenstam. Hij zal tot het uiterste moeten gaan om de gevaren van de jungle te overleven! Voor deze survivalfilm onderging Daniel Radcliffe een extreme lichamelijke transformatie. Om de uitputting en de honger van zijn personage zo geloofwaardig mogelijk te maken, at hij namelijk slechts één kipfilet en een proteïnereep per dag! Deze gedrevenheid maakt van Jungle een bijzonder intense ervaring!

4. Victor Frankenstein (2015)

De klassieke horrorroman van Mary Shelley is al talloze malen eerder verfilmd. Wat deze film anders maakt dan zijn voorgangers, is het feit dat het verhaal deze keer vanuit het gezichtspunt vanuit Frankensteins assistent Igor wordt verteld. Deze wordt gespeeld door de voormalige Harry Potter-acteur. Igor wordt door Frankenstein (James McAvoy uit Split) bevrijd uit het circus en genezen van zijn bochel. Maar in ruil voor de operatie moet hij op zoek naar verse lijken voor de krankzinnige experimenten van zijn meester. Deze gotische horrorfilm was een flop aan de bioscoopkassa: de film koste veertig miljoen dollar om te maken, maar leverde nog geen 35 miljoen op.

5. Beast of Burden (2018)

Het personage dat Radcliffe speelt in Beast of Burden kan bijna niet verder afstaan van zijn rol in de Harry Potter-reeks. In deze actiefilm speelt hij namelijk de rol van drugssmokkelaar Sean Haggerty. Wanneer de piloot wordt betrapt, wordt hij gedwongen om samen te werken met de opsporingsdiensten. Om zijn drugsbazen achter tralies te krijgen, moet hij nog één laatste vlucht uitvoeren. Maar eenmaal in zijn vliegtuigje verloopt het plan verre van vlekkeloos. Hoog in de lucht moet Sean kiezen tussen het kartel, de DEA of zijn familie. Ondertussen tikt de klok…

Daniel Radcliffe is nu te zien in de film Guns Akimbo, waarin hij gedwongen wordt mee te doen aan een ziek overlevingsspel, terwijl hij 2 pistolen vastgeschroefd heeft in zijn handen. Dolle pret! Sowieso heeft de Brit geen zin meer om de bril op te pakken en Harry Potter te spelen.

Lees verder