Oeps, foutje! De 10 stomste en grootste fouten in films ooit

Door Robin Heerkens
Johnny Depp als Captain Jack Sparrow in Pirates of the Caribbean

Het is altijd geinig om later terug te kijken op een film waarbij er nogal wat fout ging. En dat is ook precies wat we nu gaan doen. Want zelfs de grootste, meest meeslepende films gaan nogal eens de mist in. Heerlijk! Dit zijn de 10 stomste, grappigste en meest knullige movie mistakes!

1. Braveheart

We beginnen met een klassieke movie mistake die je vast al eens gezien hebt, maar die ab-so-luut niet mag ontbreken in deze lijst. Tijdens Bravehearts epische eerste grote veldslag tussen de Britten en de Schotten duikt er opeens iets moderns op wat er zeker niet thuishoort. Mind you: er zijn honderden figuranten gebruikt en er kwam géén CGI aan te pas - foutje moet kunnen!

Zet onderstaande video stil op 0:52 en wat zie je daar? Een witte auto.

2. Die Another Day

Deze Bondfilm uit 2002 maakte wel meer fouten. Die Madonna-cameo, *kots*. Wie zat daar nu op te wachten? Of de intens slechte CGI wanneer Pierce Brosnans Bond over een mega computer-golf paraglidet? De verschrikkelijk lelijke geschiedenis van CGI was nog nooit zo lelijk. Oké, door naar de echte, onbedoelde fout. Check onderstaan filmpje maar eens.

Rosamund Pike doorklieft Halle Berry’s Bondgirl met een vlijmscherp zwaard: oeps, een snee in je afgetrainde buik! Later, wanneer Bond en Berry een stomende seksscène tegemoet gaan, is er opeens niets meer te zien van die dikke snee. Hoe dan?

3. Teen Wolf

Nee, niet de MTV-show, maar het origineel, de Michael J. Fox-film uit 1985. Kijk en huiver. Het is overigens tot op de dag van vandaag een urban legend. Want, waar gaat het hier mis? Nou, flasht deze gast nu wel of niet zijn penis aan de kijker? Zijn gulp staat in ieder geval open, zoveel is duidelijk. Oordeel zelf maar!     

Plottwist: de vork zit toch wat anders in de broek, euh... steel! Het gaat hier namelijk niet om een dude die zijn willy showt, maar een dame die haar iets te strakke 80’s-broek vergat dicht te ritsen! Ja, echt.

4. Django Unchained

Deze is wel heel erg nitpicky, maar als je erover nadenkt, is het best schokkend. Wat blijkt? Jamie Foxx’s Django zag er in Django Unchained badass uit met zijn moddervette zonnebril. Regisseur Quentin Tarantino nam het blijkbaar niet zo nauw met de historische accuraatheid.  

Django Unchained

Django Unchained speelt zich af in het Amerika van 1858. Zonnebrillen zoals we ze vandaag de dag kennen, zo een die Django droeg, kwamen pas in de twintigste eeuw op de markt. Hmm…

5. The Avengers

Tijdens het epische eindgevecht in The Avengers krijgt Captain America een keiharde Chitauri-blaster bolt in zijn maag. Je ziet duidelijk dat Cap’ er een flinke wond aan overhoudt. Kijk maar (op 0:06).

Maar hé, je bent een super soldier of je bent het niet. Steve Rogers heelt natuurlijk sneller dan een gewoon mens. Maar dit (check onderstaande video vanaf 5:57) gaat wel érg snel. Cappie had tijdens dit nogal belangrijke gevecht om het universum te redden blijkbaar tijd om een nieuw pak aan te trekken. Er is niets meer te zien van die smerige vleeswond!

6. Avengers: Infinity War

Over de Avengers gesproken: nu het laatste hoofdstuk is afgesloten met Avengers: Endgame, kijken we maar al te graag de trilogie terug. Soms valt er dan ook een foutje op. Zoals bij de flashback-scène in Avengers: Infinity War waarin Thanos Gamora’s planeet ‘door de helft doet’. We gaan eerst terug naar Guardians of The Galaxy om deze fout te begrijpen.

Gamora uit Guardians of the Galaxy

In de afbeelding hierboven, uit Guardians, lezen we links dat Gamora de enige overlevende is van de ‘Zehoberi’-planeet. In Infinity War zien we toch echt dat Thanos er bewust voor kiest om de helft van de Zehoberi te vermoorden. De andere helft, zo geeft hij later toe, doet het nu stukken beter en heeft geen last meer van de hongersnood. Wat is er later met die andere helft gebeurd als Gamora de enige overlevende is? We willen antwoorden, Marvel!

7 en 8. Pirates of the Caribbean

Deze piratenblockbusterfranchise zit vol met veel kleine, maar ook een aantal grote fouten. Of je Johnny Depp’s ontslag als Jack Sparrow een fout vindt of niet, laten we aan jou over! We nemen een aantal movie mistakes met je door.

Orlando Bloom in Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

In Curse of the Black Pearl komt de zwoele zeebonk Will Turner voor het eerst voorbij. Acteur Orlando Bloom zat toen in zijn hoogtijdagen: eerder speelde hij natuurlijk ook al in de Lord of the Rings-franchise. In de afbeelding hierboven zien we nog een overblijfsel van zijn Legolas-rol! Check die pols, daar staat een LOTR-tattoo die Bloom samen met zijn collega’s liet zetten. Past niet echt in een piratenfilm, natuurlijk. Maar wel tof!  

Bovenstaande vermakelijke compilatie laat zien dat het wel vaker fout gaat in de Pirates-franchise. Heb je daarna nog meer behoefte aan ramptoerisme? We doken uitgebreid in de grootste fouten van de Pirates of the Caribbean-films.

9. Bad Boys

Een witte auto waar ‘ie niet thuishoort of een magisch helende vleeswond; allemaal leuk en aardig. Bad Boys uit 1983 (de Sean Penn-versie, niet die met Will Smith en Martin Lawrence) doet ze allemaal verbleken. Ze doen hier niet eens hun best om deze cameraman – met een dikke unit van een camera – uit beeld te houden. Schaamteloos!

10. Back To The Future III

We sluiten af met een geinig, maar tegelijkertijd vrij eng fragmentje van een kind dat naar zijn kruis wijst in Back To The Future III. Ja, dat lees je goed. Enige research leert dat dit jochie, in de film Verne genaamd, een crewlid nadeed. Waarom ‘ie dit tijdens een fucking scène doet in destijds één van de grootste films ooit, is niet duidelijk.