Pride maand is hier! 10 LGBT+-series die iedereen moet kijken

Door Redactie
Sex Education, RuPauls Drag Race en Orange Is The New Black

In een normaal jaar kunnen we Pride Maand uitbundig vieren, maar dit jaar wordt het vooral bingen geblazen. Daarom zetten wij de beste LGBT+-series voor je op een rij!

1. Pose

We trappen de lijst sterk af met Netflix-hit Pose. De dramaserie focust op Blanca in New York tijdens de jaren 80. Ze neemt een getalenteerde danser en een prostituee onder haar hoede, terwijl de nieuwe subcultuur Ballroom opkomt. Het is een plek waar de LGBT+-gemeenschap zichzelf kan zijn en waar dansen centraal staat. De serie kwam in de geschiedenisboeken terecht doordat de meeste trans-acteurs ooit in Pose speelden.

2. Queer Eye

Voor wie wat meer van reality tv houdt, is Queer Eye een aanrader. Hierin gaat de Fab Five, met onder meer Jonathan van Ness en Tan France, langs bij de meest uiteenlopende mensen. Van hardwerkende zussen met een BBQ-restaurant tot een strenggelovige vader. Ze helpen hen met hun uiterlijk, interieur en zelfvertrouwen. Deze serie is hartverwarmend en zal je regelmatig naar de tissues doen grijpen.

3. Sense8

Sense8 is een van de meest diverse en queer-friendly series. Acht personen uit verschillende landen zijn telepathisch met elkaar verbonden. Ze kunnen elkaars gedachten lezen en de anderen voelen zonder dat ze in de buurt zijn. De acht gaan op zoek naar antwoorden waarom ze verbonden zijn, maar dit brengt hun in groot gevaar. De serie staat ook bekend om de vele stomende en sexy scènes en is niet vies van een orgie.

4. Sex Education

Een van Netflix’ nieuwste hits is Sex Education. Hierin volgen we ongemakkelijke tiener Otis Milburn (Asa Butterfield) die sekstherapiesessies begint met leerlingen op zijn middelbare school. We zien allerlei letters van het LGBT+-alfabet voorbijkomen wat de serie enorm divers maakt. En goed nieuws: een derde seizoen is in de maak, dus je kan er even mee vooruit!

5. Feel good

Stand-upcomedian Mae heeft een moeilijke tijd achter de rug als drugsverslaafde, maar de toekomst lijkt kleurrijker. Ze valt als een blok voor George. De twee beginnen al snel te daten, maar George komt meer te weten over het drugsverleden van Mae. Dit zorgt voor de nodige spanningen in hun opbloeiende relatie. Het tweede seizoen van Feel Good verschijnt 4 juni nieuw op Netflix!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

6. Love, Victor

Van een drugsverslaafde naar een brave tienerserie. Ook Love, Victor is een must-watch tijdens Pride maand. Dit serie-vervolg op de coming of age-film Love, Simon volgt de 16-jarige Victor Salazar. Hij is net met zijn familie naar Georgia verhuisd en gaat naar een nieuwe school. Victor moet zijn eigen plekje zien te vinden, maar dat is niet makkelijk als je worstelt met je geaardheid. Ook van Love, Victor is een tweede seizoen onderweg.

7. Ru Paul’s Drag Race

Nog een realityshow om het af te leren, want RuPaul’s Drag Race mag je niet missen. Dragqueens strijden in deze competitie om 100.000 dollar en de titel van America’s Next Drag Superstar. De serie won meerdere Emmy’s en wordt gepresenteerd door de Queen of Drag himself, RuPaul. Inmiddels kunnen we ook genieten van de Nederlandse editie met Fred van Leer, Drag Race Holland.

8. Orange Is The New Black

In een vrouwengevangenis is nou eenmaal weinig ruimte voor ‘hetero-mances’. Daarom barst het van de queer-scènes in Orange is The New Black. De humor, drama en de originele verhaallijn van de serie maken het een absolute must op je kijklijst. Extra fijn: de serie bestaat uit 7 seizoenen met afleveringen van een uur, dus daar kan je de hele Pride maand mee vullen!

9. Atypical

Naast dat Atypical zorgt voor meer diversiteit door het verhaal te vertellen van de autistische jongen Sam, worstelt zijn zus Casey ook met haar seksualiteit. Dit komische tienerdrama zit vol ongemakkelijke datingproblemen en leuke weetjes over pinguïns! Als je nu begint met kijken, kan je vanaf 9 juli meteen door: dan komt het vierde seizoen op Netflix.

10. Special

We sluiten dit lijstje af met Ryan, een jonge homo met een hersenverlamming. Na het ongeluk besluit hij eindelijk zelf zijn leven te bepalen. Hij is alle doodlopende stages en het werken in zijn pyjama – wij inmiddels ook wel – helemaal zat. Daarom start hij zijn eerste echte baan, ontdekt de datingwereld en verhuist. Een echte feel good-serie!

Op zoek naar meer binge-materiaal? Hier vind je de beste series van Netflix en hier de beste series van Disney+!