Love, Victor

Veronica Superguide logo
Love, Victor

Recensie Love, Victor - broodnodig, maar tergend braaf

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Love, Victor is een hartverwarmend en lief serie-vervolg op de baanbrekende gay coming of age-romcom Love, Simon. Helaas is deze Disney+ original-serie, van het nieuwe onderdeel Star, véél te braafjes.

De 16-jarige Puerto-Ricaanse Amerikaan Victor Salazar (Michael Cimino), met Colombiaanse roots, is net met zijn tikkie conservatieve familie verhuisd van Texas naar Georgia. Hij gaat naar Creekwood High School in Atlanta waar hij al snel hoort over oud-student Simon (Nick Robinson) en zijn sensationele gay coming out. Maar... daar ergert Victor - die zijn seksualiteit nog moet ontdekken - zich kapot aan!

Victor en Simon zijn heel verschillend

Victor besluit Simon te Insta-DM'en om 'm uit te leggen dat hij het allemaal erg makkelijk had als rijke witte homo met accepterende ouders. Victors familie is niet rijk en mocht hij ooit uit de kast komen, weet 'ie niet of zijn vader 'm knuffelt of hard wegstormt. De serie is op zijn sterkst wanneer het Victors struggles uitmeet, maar doet dat vervolgens op een veel te brave manier die toch best teleurstelt.

Onverdiende sneer

Het is goed om eens een queer tiener te zien die het allemaal nog niet zeker weet. Victor 'probeert' het toch nog even met een meisje, de populaire Mia (Rachel Naomi Hilson). Ondertussen raakt hij enorm in verwarring door zijn vriendschap met hunk Benji (George Sear), die openlijk gay is. Maar aan het einde van de rit is die sneer van Victor naar Simon... best wel onverdiend.

Recensie Love, Victor - broodnodig, maar tergend braaf

Niet heel erg gay

De momenten dat jongens zoenen zijn op een halve hand te tellen en één bijzondere aflevering fungeert als een soort 'moetje' om maar te laten zien dat de serie echt wel woke is. Dan zien we opeens 'femme'-gays, transgenders en een non-binair persoon. Voor de rest blijft Victors ontdekkingsreis erg braafjes en is het moeilijk om te peilen wat al die twijfel nu écht met hem doet. Ook krijgen we ongeloofwaardig weinig mee van het queer-leven op Creekwood. Benji is de enige openlijk homoseksuele student die we ontmoeten.

Heerlijke high school-serie

Toch zit Love, Victor ook vol met typische Hollywood high school-momentjes. Victor raakt bevriend met de ongemakkelijke nerd Felix (Anthony Turpel), legt het aan met het populaire meisje en maakt kennis met haar aan status-verslaafde bestie Lake (Bebe Wood). En dan is er uiteraard ook nog de jock slash pestkop, Andrew (Mason Gooding). Verrassend genoeg vervallen ze niet al te veel in clichés en krijgen ze mooie, oprechte verhaallijnen mee.

Recensie Love, Victor - broodnodig, maar tergend braaf

Familiegeheimen

Simon ontpopt zich ondertussen tot de gay-mentor, terwijl het drama in Victors leven toeneemt. Zijn vader en moeder blijken toch niet zo lekker te gaan, zijn zus Pilar walgt van de verhuizing én dan spookt Benji steeds meer door zijn hoofd. Hoe verder je in Love, Victor komt, hoe spannender het wordt.

Conclusie

Toch blijft het iets te hol en lief. Nergens wordt het écht diepgaand of gedurfd. Gay-representatie in Hollywood is nog altijd broodnodig. En het perspectief (eens niet de witte homo de het wel gaat redden) is verfrissend. Maar de écht Victors die thuis zitten te kijken, lopen tegen veel meer problemen aan.

Recensie Love, Victor - broodnodig, maar tergend braaf

Lees verder