bloodline

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
bloodline

7 series die je moet kijken als je Ozark hebt gezien

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Monique Smitsloo

Het tweede gedeelte van Ozark seizoen 4 staat nu op Netflix. Daarmee komt een einde aan één van de beste series die er op de streamingdienst te zien is. Alles wat je moet weten over dit laatste seizoen, lees je trouwens hier. Last van ontwenningsverschijnselen? Geen nood, deze series geven je de nodige dosis drugscriminelen, onheilspellende sfeer en familiedrama. 

1. Bloodline

Kijk uit met familieruzies. Want ze kunnen zomaar uitpakken in moord. In Bloodline zien we een vergelijkbare setting als in Ozark - kustlijnen en vakantiegangers. Alleen zijn we eventjes verkast van de Ozarks naar de Florida Keys als schilderachtig decor. Dit keer zien we Kyle Chandler als lokale detective John Rayburn, lid van een uiterst verwarde en machtige familie vol met geheimen.

2. The Outsider

Als je een achterdochtige Jason Bateman, een blauw camerafiltertje en de criminele plotlijn typisch ‘Ozarkiaans’ kunt noemen, dan voldoet The Outsider aan deze criteria. Een serie over een coach die wordt beschuldigd van moord, gebaseerd op Stephen King mét een vleugje bovennatuurlijke elementen.

3. Narcos: Mexico

Meedogenloze drugsmoorden: die zijn bij Narcos en Narcos: Mexico tot in de puntjes verfijnd. Alle actie, geweld en slinkse achterbaksheid die je van Ozark kunt waarderen, vind je hier. Spin-off Narcoss: Mexico is misschien nog wel beter dan Narcos.

4. Sneaky Pete

Een serie over bedrog, leugens en nog meer bedrog, mét een vleugje identiteitsfraude én Bryan Cranston van Breaking Bad én Giovanni Ribisi – die creep uit de teddyberen-comedy Ted. Sneaky Pete is een original van Amazon en gaat over Marius Josipovic. Nadat hij de gevangenis mag verlaten, is hij nog altijd aan iemand 100.000 dollar verschuldigd. Daardoor is hij gedwongen om de familie van z’n ex-celgenoot wijs te maken dat hij hun kleinzoon Pete is. En dat lukt nog ook...

5. Breaking Bad 

Een 'normale' man die zich ineens ontpopt tot een grootmeester in de maffiawereld. Klinkt bekend? Series als Ozark en Breaking Bad laten ons twijfelen welke keuze we zelf zouden maken, als we ons gezinnetje willen beschermen. Vergeet ook niet de spin-off Better Call Saul, één van de beste series van het moment.

6. The Wire

We willen eigenlijk niet dat de bad guys winnen, of wel? In The Wire is de scheidslijn tussen goed en fout vervaagd. Een legendarische serie over wetshandhavers als drugsdealers met op de achtergrond het grijze Baltimore.

7. Sharp Objects

Denk: een vleugje Ozark en een vleugje Gone Girl. Sharp Objects is één van de beste series om te bingewatchen. Net als in Ozark speelt Sharp Objects zich af in een mysterieuze omgeving waar het even duurt voordat je eraan gewend bent. Amy Adams zet bovendien een fantastische performance neer. 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Better Call Saul: de béste serie van dit moment. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder