9 dingen die je moet weten voor je Ozark seizoen 4 gaat kijken

Door Redactie
Jason Bateman in Ozark op Netflix

Ozark seizoen vier staat vanaf morgen op Netflix. Voordat je naar je tv rent, zetten wij nog wat details over de serie op een rijtje. Met deze 9 dingen in je achterhoofd kun je optimaal genieten van de fenomenale drugsserie!

1. De releasedatum van Ozark seizoen 4 deel 2

Omdat het vierde en laatste seizoen van Ozark in twee delen is opgesplitst konden we het einde nog nét iets langer uitstellen. Nu moeten we er toch echt aan geloven, want het tweede deel komt er nu bijna aan: Ozark seizoen vier is vanaf morgen (29 april) te zien op Netflix.

2. Ozark seizoen 4 bestaat uit twee delen

Het vierde seizoen van Ozark wordt zoals gezegd opgeknipt in twee delen. In gesprek met TheWrap legde showrunner Chris Mundy uit dat de makers altijd gedacht hebben dat de Netflix-serie maximaal vijf seizoenen moest krijgen. De streamingdienst kwam toen met het idee om er vier seizoenen van te maken, maar dan wel te eindigen met een extra lang seizoen dat ze zouden opsplitsen.

Helaas is de releasedatum van het tweede deel nog niet bekend.

4. Hoeveel afleveringen heeft Ozark seizoen 4?

De drie eerdere seizoenen van de Netflix-serie bestonden uit tien afleveringen, maar dit was volgens Chris Mundy niet genoeg om het verhaal af te ronden. Daarom zijn er het laatste seizoen veertien afleveringen. De eerste zeven zijn sinds januari al te bekijken en de tweede helft komt eraan!

 

Aan de ene kant is het jammer dat we Ozark seizoen vier niet in één keer kunnen bingen. Aan de andere kant is het maar goed ook dat het nieuwe seizoen uit twee delen bestaat… Aangezien we Ozark na dit seizoen moeten missen, is die laatste aflevering net wat langer uit te stellen.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Better Call Saul: de béste serie van dit moment. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

5. Wat gebeurde er in de eerste helft van seizoen 4?

Het eerste seizoen van Ozark liet zien hoe boekhoudkundig genie Marty Byrde (Jason Bateman) met klusjes voor een Mexicaans kartel ervoor zorgde dat zijn gezin halsoverkop moest verhuizen. En wel naar het recreatiegebied rond het Ozark-meer... waar hij vervolgens geld moet witwassen voor de drugshandelaren. In het tweede seizoen mengde ook zijn vrouw Wendy (Laura Linney) zich in de illegale praktijken.

Seizoen drie van Ozark begon met een knal toen we onze eerste glimp kregen van de dodelijke karteloorlog. Terwijl het casino door de FBI werd omsingeld en de toekomst van het Navarro-kartel onzeker leek, werd de toewijding van de Byrdes aan de zaak flink getest… Net als hun toewijding aan elkaar en de rest van de familie! Aan het einde van het seizoen zagen Marty en Wendy in dat ze toch samen moesten werken. Ze vertrokken naar Mexico om de grote baas, Omar Navarro, te ontmoeten.

In het eerste deel van het vierde seizoen zagen we Marty en Wendy meteen weer in de problemen komen. Voor wie nu denkt: wat gebeurde er ook alweer? No problem, Netflix kwam met een erg fijn geheugensteuntje. Check die recap hieronder nog even en je bent helemaal klaar voor het allerlaatste deel.

6. Wat vonden we van de eerste helft van het slotseizoen?

We kunnen niet wachten op de laatste afleveringen van Ozark. In onze recensie schreven we dat de finale van de Netflix-serie van start was gegaan zoals je het hoopt. De cliffhanger waar we mee in spanning werden gehouden, belooft nog meer slachtoffers in het tweede deel. We hopen dat de tweede helft minstens zo goed wordt als het eerste deel van seizoen 4. Ook onze Bankplakkers hebben de aftrap van de seizoensfinale bekeken en praten je helemaal bij over de serie.

 

Check hier al onze favoriete series op Netflix!

7. Waar gaat Ozark seizoen 4 over?

De rode draad in seizoen vier van Ozark is karma, zo vertelde Jason Bateman aan IndieWire. Weten de Byrdes zich op te werken naar de top en zal karma hen daarbij inhalen? Met andere woorden: komen ze met al hun misdaden weg of moet de rekening uiteindelijk toch betaald worden? In slechts 30 afleveringen hebben de Byrdes immers een spoor van lijken achtergelaten. Dat leverde hen verschillende vijanden (de locals, de FBI, het kartel, de maffia en Ruth) op... Het belooft hoe dan ook een explosief seizoen te worden!

8. Dit is de cast van Ozark seizoen 4

In het derde seizoen van Ozark moesten we afscheid nemen van een flink aantal mensen… Gelukkig keren er ook een hoop mensen terug! Dat zijn naast Marty en Wendy natuurlijk ook hun kinderen Charlotte (Sofia Hublitz) en Jonah (Skylar Gaertner). Verder mag je je opmaken voor de terugkeer van onder meer: Omar Navarro (Felix Solis), Ruth Langmore (Julia Garner) en Darlene Snell (Lisa Emery).

Er worden ook wat nieuwe gezichten aan de cast toegevoegd. Het gaat dan bijvoorbeeld om allerlei (familie)leden van het kartel en Bruce Davison, die gecast is als de gepensioneerde senator Randall Schafer (via Deadline).

De cast moet na vijf jaar afscheid nemen van the Byrd House. “Gemengde gevoelens zo naar het einde toe. Dat is is treurig voor iedereen. Voor ons, voor de kijker voor iedereen”, zegt Skylar Gardner. “We hebben bereikt wat we wilde bereiken en we zijn tevreden met wat we hebben gedaan.” 

9. Dit zijn de trailers voor Ozark seizoen 4

Nu je weet waar Ozark seizoen vier over gaat en wie er allemaal meespelen, is het tot slot tijd voor trailers!

We hopen dat Ozark het allerlaatste seizoen van deze fantastische serie met een klapper beëindigt. Morgen kan je dat zelf beoordelen: het tweede deel van het vierde seizoen staat vanaf vrijdag 29 april op Netflix.

 

Bang om na die eerste zeven afleveringen in een diep gat te vallen? Hoef je helemaal niet te zijn: in deze toplijst met de beste series over drugs vind je nog veel meer misdadig goede series, zoals Narcos, Breaking Bad en The Wire. Heb je nog meer inspiratie nodig? Dit zijn nog eens 11 series die we iedere liefhebber van het genre aan kunnen bevelen!