Robert Englund als Freddy Krueger in A Nightmare on Elm Street

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Robert Englund als Freddy Krueger in A Nightmare on Elm Street

Trick or treat: 7 horrorfilms die je op Halloween in de bioscoop kunt zien

|
|

Laatste update:

Wat is er nou leuker dan met Halloween lekker een horrorfilmpje pakken? Wij hebben de bioscoopagenda’s alvast voor je doorgespit en tippen de goorste, griezeligste en grappigste griezelfilms die op 31 oktober in de bios draaien!

Haunt

In Haunt bezoekt een aantal vrienden een ‘extreem’ spookhuis tijdens Halloween. Maar waar eindigt de attractie en begint de realiteit? Deze akelig effectieve slasher is geregisseerd en geschreven door Scott Beck en Brian Woods. Zij tekenden eerder voor het scenario van de horrorsensatie A Quiet Place!

47 Meters Down

In dit vervolg op de horrorhit uit 2017 ondernemen een aantal toeristen een duiktripje in Brazilië naar een verzonken Maya-stad. Maar al snel blijkt dat zij niet de enigen zijn die rondwaren in de onderwaterruïnes. Terwijl de zuurstof afneemt, neemt de spanning alleen maar toe!

Ready or Not

De kersverse bruid Grace (Samara) ontdekt dat haar kersverse schoonfamilie er nogal bizarre tradities op na houdt. Ieder nieuw lid van de familie moet zich in de huwelijksnacht namelijk bewijzen in een spelletje verstoppertje op leven en dood. Ready or Not kreeg geweldige recensies en we kunnen dan ook niet wachten om deze horrorhype op het grote scherm te zien!

Little Monsters

In Little Monsters verandert een schoolreisje naar de kinderboerderij in een regelrechte nachtmerrie als er op een nabijgelegen legerbasis een zombievirus uitbreekt. Aan juffrouw Caroline (Lupita Nyong'o uit Us) de taak om haar kleuterklas veilig thuis te krijgen! Deze Australische zomcom is goor, grappig en bovenal geweldig!

Bumperkleef

Na een uit de hand gelopen verkeersruzie wordt een gezin achtervolgd door een wit busje. En de chagrijnige chauffeur lijkt niet te stoppen voordat de familie dood in de berm ligt! De hoofdrollen in deze horrorthriller van eigen bodem zijn voor Jeroen Spitzenberger (Divorce) en Anniek Pheifer (Mocro Maffia).

Countdown

Het leven van een verpleegster krijgt een bizarre wending wanneer ze een app downloadt die het moment van haar dood voorspelt. Volgens de applicatie heeft ze namelijk nog amper drie dagen te leven. Een soort Ring voor de Snapchat-generatie, dus…

A Nightmare on Elm Street

Speel je het liever op safe? Dan zit je goed bij A Nightmare on Elm Street! Speciaal voor Halloween is deze horrorklassieker uit 1984 voor één avond te zien bij Pathé. En daaruit blijkt dat het droomdebuut van Freddy Krueger nog net zo onverwoestbaar is als 35 jaar geleden!

Lees verder