7 acteurs waarvan je niet wist dat ze in Twilight zaten

Het is alweer 15 jaar geleden dat de eerste Twilight-film op het witte doek verscheen. En fijn voor de fans, er is nu ook een tv-serie aangekondigd! Vampiers, weerwolven en ware liefde: een gouden combinatie. Natuurlijk was er een gigacast te zien in de Twilight-reeks, maar van sommige grote Hollywoodsterren waren we helemaal vergeten dat ook zij in de films zaten.

Jamie Campbell Bower, Bryce Dallas Howard en Rami Malek
© Brunopress

De films lanceerden de carrières van Robert Pattinson en Kristen Stewart, maar er zaten nog veel meer grote sterren in de Twilight-films.

1. Dakota Fanning als Jane Volturi

Dakota Fanning begon haar carriere in Hollywood als het schattige meisje in films als I am Sam, War of the Worlds en Charlotte’s Web, maar speelde in The Twilight Saga: New Moon, Eclipse en Breaking Dawn Part 2 de bloeddorstige vampier Jane Volturi. Haar kracht was om anderen vreselijke pijn te laten voelen en ze ging de strijd aan met de Cullens.

Dakota Fanning als Jane Volturi in Twilight
© Brunopress/Lionsgate Films

2. Rami Malek als Benjamin

Ook deze Oscarwinnaar was te zien in Twilight! Nu kennen we Rami Malek als één van de grootste acteurs in Hollywood. Maar voordat hij een Oscar won met zijn vertolking van Freddy Mercury in de film Bohemian Rhapsody speelde hij een vampier genaamd Benjamin in de laatste Twilight-film Breaking Dawn part 2.

Rami Malek als Benjamin in Twilight
© Brunopress/Lionsgate Films

3. Noel Fisher als Vladimir

Noel Fisher kennen we als Mickey Milkovich in de Emmy-winnende serie Shameless, maar hij speelde in Twilight een vampier met de meest cliché bloedzuigernaam ooit: Vladimir. Er waren zoveel vampieren te zien dat de makers waarschijnlijk geen creatievere naam meer konden bedenken

Noel Fisher als Vladimir in Twilight
© Brunopress/Lionsgate Films

4. Michael Sheen als Aro

Michael is onherkenbaar als de vampier Aro in de Twilight-films! De meesten zullen Michael wel herkennen van zijn rollen in films als The Queen, Midnight in Paris en de Underworld-films. In die laatste speelde hij geen vampier zoals in Twilight, maar een weerwolf.

Michael Sheen als Aro in Twilight
© Brunopress/Lionsgate Films

5. Anna Kendrick als Jessica

De Pitch Perfect-ster speelde geen vampier of weerwolf, maar had de rol van Jessica, een vriendin van Bella.

Anna Kendrick als Jessica in Twilight
© Brunopress/Lionsgate Films

Was je vergeten dat ze te zien was in Twilight? Maakt niet uit, zijzelf kon het zich ook niet meer herinneren!

De tekst gaat verder onder de tweet

6. Bryce Dallas Howard als Victoria

Huh? Bryce Dallas Howard in Twilight? Voordat ze te zien was in de Jurrasic World-films speelde ze toch zeker een rol in de vampierenfilms, namelijk die van Victoria, de roodharige vampier die maar liefst 3 films lang wraak wil nemen op Bella. Maar het kan zijn dat je Bryce niet kan herinneren. Ze verving namelijk actrice Rachelle Lefevre die de rol eerder op zich nam. Bryce is dan ook alleen in de derde Twilight-film te zien.

Bryce Dallas Howard als Victoria in Twilight
© Brunopress/Lionsgate Films

7. Jamie Campbell Bower als Caius

Ver voordat Jamie de rol van de meest memorabele seriepersonage Vecna op zich nam in de hitserie Stranger Things, speelde ook hij een rol in Twilight! Hij speelde de kwaadaardige Caius, één van de meest wrede en enge vampieren in de serie. Blijkbaar heeft Jamie de juiste looks voor de slechteriken. 

Jamie Campbell Bower als Caius in Twilight
© Brunopress/Lionsgate Films

Krijg je zin om de Twilight-films opnieuw te bingen? De hele reeks is te zien op Prime Video.