Yvon Jaspers

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Yvon Jaspers
Boer zoekt VrouwTV

11 programma's van Yvon Jaspers zonder boeren

|
|

Laatste update:

Yvon Jaspers is helemaal vergroeid met het boerenleven. Je zou het daarom bijna vergeten, maar de presentatrice heeft in het verleden ook heel veel tv-programma zónder boeren gemaakt. Kijk maar!

11. Klokhuis (1994-2000)

Haar eerste landelijke job scoort een nog piepjonge Yvon Jaspers als ze in 1994 de presentatie van Het Klokhuis gaat doen. Yvon bleef maar liefst zes jaar verbonden aan het jeugdprogramma én keerde later zelfs nog een keertje terug. Naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van Het Klokhuis in 2012 werd er namelijk een quiz uitgezonden waarin de oude presentatoren het opnamen tegen de nieuwe lichting.

10. Groot Licht (1998-2002)

Yvon Jaspers had aan het begin van haar carrière een voorliefde voor educatieve tv-programma’s. Zo was ze niet alleen in Het Klokhuis, maar ook in Groot Licht te zien. Ze presenteerde deze Nederlands-Vlaamse productie samen met Johan Terryn. Groot licht werd uitgezonden als onderdeel van het kindermagazine Alles kits en was in Nederland te zien bij de KRO.

9. ZigZag (2000-2005)

Om de educatieve bingo compleet te maken, noemen we tot slot nog ZigZag. In 2000 nam Yvon Jaspers het tv-programma over van Sybrand Niessen. ZigZag was een spannende speurtocht waarin twee teams met basisschoolleerlingen tegen elkaar streden. Yvon Jaspers deelde daarbij wetenswaardigheden over de locatie waar de aflevering werd opgenomen, zoals in de stad waar de kinderen wonen.

ZigZag is een van onze favoriete realityshows met kinderen. De volledige lijst check je hier!

8. Knofje (2001)

Tegelijkertijd met ZigZag speelde Yvon Jaspers ook een rol in de kleuterserie Knofje. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Burny Bos. In Knofje was Yvon te zien en te horen als de moeder van Knofje. Moeder is in verwachting, waardoor er minder tijd is voor Knofje. Benieuwd geworden? Check hieronder een fragmentje!

7. Rozengeur & Wodka Lime (2002-2003)

Met Rozengeur & Wodka Lime nam Yvon Jaspers afscheid van die brave jeugdprogramma's! In deze serie volgden we vier single vriendinnen, die allemaal op jacht waren naar leuke mannen. De serie werd daarom ook wel omschreven als de Nederlandse Sex And The City. Yvon was dertien afleveringen lang te zien als stewardess Robin, die een voorkeur had voor getrouwde mannen.

6. Wonderen Bestaan (2003-2007)

En dan iets heel anders: Wonderen Bestaan. In dit tv-programma vertelden (on)bekende Nederlanders over onverklaarbare gebeurtenissen in hun leven. In de vorm van korte reportages werd een reconstructie gemaakt. De presentatie van dit bijzondere programma was in handen van Yvon Jaspers. Online vonden we dit filmpje met Maurice de Hond in de hoofdrol.

5. Nederland Te Koop (2006-2008)

In Nederland te Koop gingen verschillende presentatoren, waaronder Rob Kamphues, Anita Witzier én Yvon Jaspers, op zoek naar het verhaal achter een advertentie. Het team bezocht de persoon die een product had aangeboden om zo meer over de aanbieder en het product te weten te komen. Wat was de reden van de verkoop? Het resultaat was vaak een heel persoonlijk gesprek.

4. KRO’s XXS (2010)

De zevendelige serie KRO’s XXS volgde een jaar lang vijf jonge mensen die aan anorexia leden. Zij hadden allemaal zicht op een lang gelukkig leven, totdat de eetstoornis dat allemaal verwoestte. Lukte het de deelnemers om hun anorexia te overwinnen? Of bleef de ziekte hun leven beheersen? De presentatie van dit human interest-programma was in handen van Yvon.

3. Over Mijn Lijk (2010)

De carrière van Yvon Jaspers bestaat uit duidelijke fases: van educatieve programma’s, via een uitstapje naar acteren, naar human interest-programma’s. Het indrukwekkende Over Mijn Lijk is daar natuurlijk ook een voorbeeld van. Toen Patrick Lodiers het derde seizoen niet kon presenteren, wist Yvon niet hoe snel ze zich moest aanbieden.

Wist je trouwens al dat Over Mijn Lijk een nieuw seizoen krijgt? Tim Hofman is al druk aan het werk!

2. KRO’s Liefs Uit… (2011-2014)

De eerste vier seizoenen van KRO’s Liefs Uit… werden gepresenteerd door Yvon. In het tv-programma werden Nederlanders gevolgd die met een partner uit het buitenland een toekomst in Nederland op wilden bouwen. We maakten kennis met de koppels en volgden het soms lastige immigratietraject – denk maar aan Grenzeloos Verliefd.

1. Hello Goodbye (2015)

Het laatste seizoen van KRO’s Liefs Uit… werd gepresenteerd door Joris Linssen. Yvon Jaspers en Joris hebben ook een gedeelde geschiedenis binnen Hello Goodbye. Na aan pauze van twee jaar keerde Joris namelijk toch weer terug naar de vertrekhal. Hij deelde de presentatie van zijn comeback-seizoen met Yvon. Zij stopte daar echter alweer snel mee… De presentatrice had het namelijk te druk met het programma dat de afgelopen jaren haar leven bepaald heeft: Boer Zoekt Vrouw!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder