Lethal Weapon

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Lethal Weapon

11 iconische duo’s in films en series

|
|

Laatste update:

Men in Black bestaat deze week 25 jaar en serieus, noem ons een iconischer ambtenaren-duo? Maar Will Smith en Tommy Lee Jones zijn niet het enige iconische filmduo’s. Deze elf tweetallen tellen wel voor honderd!

 

1. Riggs en Murtaugh

Wij worden nooit te oud voor de shit die deze Lethal Weapon-helden uithalen. Een blinkend gouden standaard voor het buddy-copgenre. Een suïcidale militair en een moordinspecteur (gespeeld door Mel Gibson en Danny Glover) moeten samenwerken aan een zaak, maar ze kunnen elkaar niet luchten of zien. Althans, totdat ze merken dat ze best veel met elkaar gemeen hebben. Zo ontstaat een van de beste bromances op het scherm.

2. Amy Poehler en Tina Fey

Stalen vaak de show in sketch programma’s en worden nog steeds regelmatig gevraagd voor duo presentatieklussen tijdens awards. Het begon allemaal in de Amerikaanse sketchshow Saturday Night Live, waar Amy en Tina doorbraken en de meeste lachers samen hadden. Ze werkten ook samen én hadden bijrolletjes in de heerlijke film Mean Girls. Daarna ging het heel snel en schoten hun sterren apart de lucht in. Voor Tina was 30 Rock haar grote doorbraak en voor Amy natuurlijk Parks and Recreation. Maar dit iconische duo komt nog graag samen want ze zijn ook buiten de studio hartsvriendinnen.

3. Bassie en Adriaan

Adriaan is acrobaat en Bassie zit vol kattenkwaad! Meer uitleg heb je niet nodig voor een perfect duo. De Clown en Acrobaat komen letterlijk uit het circus maar gaandeweg begonnen ze kindertelevisie te maken. Ook op hogere leeftijd reisden Bas en Aad van Toor (ze zijn in het echt broers) nog de hele wereld rond voor avonturen met de clown en acrobaat. Het is, bij gebrek aan een betere beschrijving, leuk van de sufheid. Bassie en Adriaan blijven altijd iconische kinderhelden.

4. The Blues Brothers

Blues Brothers 2000 bewees opnieuw hoe perfect Jake en Elwood Blues waren. In die film probeerde Dan Akroyd het grote gapende gat van de overleden komediant John Belushi op te vullen. Zonder succes, want The Blues Brothers ZIJN Dan Akroyd en John Belushi. Naast een aardig mopje zingen spelen de twee grappenmakers perfect in op elkaars droge humor. Dat maakt Blues Brothers nog steeds een iconisch swingend duo. Er zijn trouwens nog meer uitstekende muziekfilms die we aanraden.

5. Bill en Ted

Er zijn een hoop domme tieners die in duo’s werken en ze hebben allemaal één ding gemeen: ze geven je het gevoel dat de volgende generatie de wereld naar te tering helpt. Allemaal? Nou nee, Bill en Ted zijn de uitzondering. Deze twee domkoppen zijn, zoals ze het zelf zouden zeggen, Excellent! Ja ze zijn oliedom, ja ze maken een hoop dingen stuk, maar uiteindelijk maken ze de wereld een betere plek. En die boodschap brengen ze ook over naar de kijker. Oh en ja dat is Keanu Reeves inderdaad!

6. Dawn French en Jennifer Saunders

Ze zijn Absolutely Fabulous! Dit duo maakte een van de meest succesvolle Britse sketchshows met de French and Saunders show. Daaruit ontstond ook de iconische komedieshow Absolutely Fabulous, waarin Jennifer Saunders door bleef spelen. Toch kiezen wij voor de scherpe parodieën van French en Saunders. Nog meer lachen? Hier zijn nog meer geweldige komedies!

7. Doc Brown en Marty McFly

De beste leraar-leerling relatie die we ooit hebben gezien. De gestoorde professor en zijn jonge leerling beleven drie heerlijke avonturen en acteurs Christopher Loyd en Michael J. Fox hebben ook fantastische chemie. Het belangrijkste misschien wel is dat Doc Brown vrijwel nooit Marty McFly kleineert maar hem als een gelijke behandelt. Dat is het geheim van ieder duo uiteindelijk.

8. Chris Tucker en Jackie Chan

Ze hebben niks met elkaar gemeen en daarin zit de chemie! Chris Tucker speelt een schreeuwlelijk die doet alsof hij slim is, terwijl Jackie Chan een stoïcijnse actieheld speelt die zich juist dommer voordoet. Zodra ze dat van elkaar doorhebben, begint de lol pas echt en dat gaat drie films door!

9. Simon Pegg en Nick Frost

Simon Pegg maakten de Britse comedy bijna in hun eentje weer een wereldwijd succes, met Shaun of the Dead, Hot Fuzz en The World’s End. Daarnaast hebben de twee acteurs in nog meer films en series samengespeeld zoals Truth Seekers en Tintin. Ze hebben zelfs hun eigen productiebedrijf voor tv-series opgericht! Simon Pegg zit trouwens ook weer in de nieuwe Mission Impossible.

10. Grace and Frankie

Het is zeven seizoenen genieten op Netflix met deze twee dames. Grace en Frankie kunnen elkaar eerst niet luchten of zien, maar dan slaat het noodlot toe. Hun mannen blijken vreemd te gaan mét elkaar! De twee dames vinden troost bij elkaar. Een wholesome vriendschap ontstaat met een flinke dosis humor. Een heerlijk duo en een heerlijke komedie om te bingen.

11. Bert en Ernie

Nog altijd de gouden standaard voor kamergenoten. Ernie is de enthousiaste kinderziel en Bert de knorrige vriend tegen wil en dank. Toch kunnen ze niet zonder elkaar en stiekem wil Bert eigenlijk net zo vrolijke en gezellig worden als Ernie. Goede buddies inspireren elkaar tenslotte.

De kans op een nieuwe Men in Black is trouwens klein. Want wat moet Hollywood tegenwoordig aan met Will Smith na zijn beruchte Oscar-klap?

Lees verder