Minions: The Rise of Gru

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Minions: The Rise of Gru

Bananaaaaa! 10 redenen waarom de Minions zo populair zijn

|
|

Laatste update:

Niet Despicable Me-schurk Gru maar zijn knalgele, knettergekke hulpjes kregen de wereld aan hun voeten. Wat verklaart de Minions hun enorme populariteit?

 

1. Ze klinken grappig

Naast hoofdrolspeler Steve Carell zijn er zat andere bekende acteurs te horen (geweest) in de filmreeks. Voor het geluid van Gru’s hulpjes is geen filmster ingehuurd, want dat wordt sinds Despicable Me gedaan door regisseur Pierre Coffin. Carell gaf Gru een hilarisch accent, maar Coffin ging daar moeiteloos overheen met een nog maffer en grappiger geluid.

2. Hun brabbeltaaltje

Niet alleen hun geluid is hilarisch; de woorden die de minions produceren zijn dat ook. Alle eer gaat weer naar Pierre Coffin, want hij bedacht het brabbeltaaltje. Hij haalde woorden uit allerlei talen, inclusief Koeterwaals, dat samenraapseltje klinkt als een vrij natuurlijk geheel, omdat Coffin zijn keuze niet baseert op de betekenis van woorden, maar op de klank ervan.

 

3. Ze zijn internationaal

Net als hun taaltje zijn de minions van overal en nergens. In Minions leerden we dat ze zich nooit ergens hebben gevestigd. Ze hebben geen specifieke nationaliteit, etniciteit, seksualiteit of wat dan ook. Zodoende sluiten ze niemand uit; iedereen kan zich met de minions identificeren. Hun humor is universeel en tijdloos, met veel slapstick en geen taalbarrières.

4. Hetzelfde en toch anders

De Minions lijken op elkaar, maar hebben allerlei verschillen in uiterlijk, gedrag en voorkeur. Ze hebben ook aparte namen dus wie oplet, kan ze beter leren kennen. Ze zijn het voorbeeld van een groep die samenwerkt en toch uit individuen bestaat. Ook dat is een troostrijke gedachte in de huidige maatschappij waarin iedereen in dezelfde mal lijkt te worden gestopt

 

5. De aaibaarheidsfactor

De Minions zijn klein, vrolijk en door hun gladde huid erg aaibaar. Ze hebben een aanstekelijk enthousiasme, een tomeloze energie en een onstilbare nieuwsgierigheid naar de wereld om hen heen. Hun combinatie van ondeugend en snoezig is onweerstaanbaar. De Minions zijn zo lief dat niemand aanstoot aan ze kan nemen - tenzij je scheetgrappen te ver vindt gaan.

 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere populaire podcast apps.

6. Ze lijken op ons

Terwijl ze door die schattige eigenschappen net kleine kinderen zijn, zijn de Minions ook net volwassenen. Ze hebben een baan, ze haten maandagen en ze worden narrig als ze honger hebben of opgescheept worden met domme collega’s. Ze hebben niet altijd zin in werken, maar doen het wel. Minions zijn tegelijk jong en oud, en spreken daardoor alle leeftijden aan.

 

7. De ideale vriendjes

Minions zijn hondstrouw, superlief, erg aanhankelijk en een beetje ondeugend wat resulteert in lekker anarchistische lol. Ze houden van funky muziek en verkleedpartijen dus je kunt een hoop lol met ze hebben. Ze maken fouten, maar dat is geen onwil; eerder de drang om het goed te doen. Ze bestaan nou eenmaal om anderen te helpen en zijn de ultieme ‘pleasers.’

Minions: The Rise of Gru

8. Eenvoud is macht

Het uiterlijk van de Minions is abstract genoeg om overal bij te passen. Ze zijn makkelijk zelf te tekenen en na te doen; trek een tuinbroek met een gele trui aan en je bent al een herkenbare Minion. Door die eenvoud en hoge herkenbaarheidsfactor, zijn ze heel geschikt om online-memes van te maken; het internet staat daarom vol met hun plaatjes, gifs en TikTok-filmpjes.

 

9. Ze zijn geel

Er zijn meer populaire gele wezens: Tweety, Pikachu, Woodstock, SpongeBob SquarePants en de Simpsons. Die kleur staat namelijk voor creativiteit en energie; het is nooit duister of kwaad maar eerder blij en onschuldig. Je wordt er echt vrolijk van, want door het zien van gele dingen maakt je lichaam meer serotonine aan, alias het gelukshormoon.

Minions: The Rise of Gru

10. Made in Paris

Hier in Europa vinden we het extra leuk dat de Minions niet uit Hollywood komen maar uit Frankrijk, waar hun studio Mac Guff is gevestigd. Na het succes van Despicable Me werd de animatie-afdeling van dat productiebedrijf overgenomen door het Amerikaanse Illumination en sindsdien maken ze daar ook hun andere films, zoals The Secret Life of Pets en Sing 2.

 

Minions: The Rise of Gru is vanaf 29 juni te zien in de bioscoop

 

Er komt ook weer een vierde Despicable Me-film. En tot die tijd zijn er veel andere leuke animatiefilms.

Lees verder