Releasedatum Outlander seizoen 6 bekend!

Door Robin Heerkens
Outlander
© Brunopress

Prepareer je schaamstreek! De bloedjehete serie-hit Outlander komt volgend jaar terug met seizoen 6. Dat wisten we natuurlijk al, maar nu hebben we ook de releasedate te pakken.

Oké, kleine anticlimax: deze releasedate geldt vooralsnog alleen voor Amerikanen die via Starz kijken, de zender die nieuwe afleveringen van Outlander altijd debuteert. Later komen ze ook naar Netflix, maar wanneer is nu nog niet bekend. Goed: de officiële Amerikaanse releasedate voor Outlander seizoen 6 is... 6 maart 2022!

Wanneer op Netflix?

Het zou zomaar nog érg lang kunnen duren voor we de nieuwe, ongetwijfeld weer stomende, avonturen van Claire (Caitriona Balfe) en Jamie (Sam Heughan) ook in Nederland - legaal - kunnen streamen. Netflix-Nederland denkt te weten hoe het releaseplan eruit komt te zien. "Seizoen 5 kwam op Netflix op 17 februari 2021, exact één jaar na de start van het seizoen in de Verenigde Staten." Als dat nu wéér zo gebeurt, komt Outlander seizoen 6 dus pas, houd je vast, in maart 2023 naar Netflix.

Waar gaat seizoen 6 over?

Outlander seizoen 6 put flink uit het boek 'A Breath Of Snow And Ashes' van Diana Gabaldon. Een indringend verhaal over een land dat enorm verdeeld raakt. In de nieuwste teaser spreekt Claire angstig uit: “Het begint. Een storm, de oorlog. Het is er bijna.” Meer weten? Lees hier alles over Outlander seizoen 6.

Of de afleveringen van seizoen 6 ook weer een dag na de Amerikaanse release te volgens zijn via Ziggo Movies & Series, net als met seizoen 5, is vooralsnog niet bekend.Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.