Recensie ‘Til Death Do Us Part: Kourtney & Travis – ‘De special heeft nóg minder inhoud dan een normale aflevering van The Kardashians’

De Kardashians gaan nergens heen zonder cameracrew en het spreekt voor zich dat Kourtney’s uitbundige bruiloft aanleiding is voor een speciale aflevering van realityserie The Kardashians. Het is alleen de vraag wie zit te wachten op ‘Til Death Do Us Part: Kourtney & Travis.  

Til death do us part: kourtney and travis
© Disney+

Het tweede seizoen van The Kardashians stond al grotendeels in het teken van de bruiloft van Kourtney en Blink 182-drummer Travis Barker. De twee waren druk bezig met de voorbereidingen voor hun grote dag en gingen onder andere naar Italië om bruidskleding te passen. Het was daarom een grote verrassing toen het koppel in een dronken bui trouwde in Las Vegas. Dat houdt hen niet tegen om nog twee keer in het huwelijksbootje te treden en natuurlijk wordt alles gefilmd.

De tekst gaat verder onder de trailer

Rusteloze Elvis-imitator

Na hun dronken avontuur in Las Vegas trouwen de twee nog officieel in Santa Barbara, waarna ze groots uitpakken in het Italiaanse Portofino. Van de drie bruiloften is de eerste het leukst. Een stomdronken Kourtney ligt lachend op de vloer van een troosteloos kantoortje waar een Elvis-imitator langzaam zijn geduld verliest. De man wil zo snel mogelijk het huwelijk voltrekken, maar Travis en Kourtney zijn veel te giechelig en hij moet zichzelf meerdere keren herhalen. Nadat ze elkaar het ja-woord geven, doet de nep-Elvis nog een dansje, dat zo treurig is dat het komisch wordt.

Episch evenement

Het tweede huwelijk is puur voor het papierwerk, maar dat is alsnog voldoende reden voor Kourtney en Travis om zich uitbundig te kleden en weg te rijden in een vette auto. Het zou een mooie afsluiter zijn geweest als deze special niet draaide om hun grote Italiaanse bruiloft. Het feest wordt georganiseerd door modeontwerper Domenico Dolce, van modehuis Dolce & Gabbana, en hij maakt er een episch evenement van. Er wordt zelfs een helikopter geregeld om een piano naar een eilandje te vliegen en zanger Andrea Bocelli geeft een kort privéconcert.

De tekst gaat verder onder de video

Onnodig pretentieus

Dit wordt allemaal op een prachtige manier in beeld gebracht. De camera’s van de realityserie zijn thuisgebleven en alles wordt gefilmd door de crew van modefotograaf Ellen von Unwerth en videograaf Pierre Aroux. Het resultaat heeft veel weg van Europese films uit de sixties en seventies, maar dat maakt de speciale aflevering ook onnodig pretentieus. Er is geen enkele reden waarom het vakantiefilmpje van Travis en Kourtney moet lijken op een ouderwetse arthousefilm.

Voor wie is deze special?

Ook al is het huwelijk nog zo spectaculair, er gebeurt bijzonder weinig in ‘Til Death Do Us Part: Kourtney & Travis. De familie arriveert in Portofino, er wordt gedineerd en dan is het tijd voor de bruiloft en het feest. Daardoor vraag je je automatisch af voor wie deze special bedoeld is. Je moet echt een die hard-fan zijn om 73 minuten van je leven te besteden aan dit filmpje.

De tekst gaat verder onder de video

Conclusie

‘Til Death Do Us Part: Kourtney & Travis ziet er prachtig uit en is met veel liefde gemaakt. Maar het heeft nóg minder inhoud dan een normale aflevering van The Kardashians, terwijl het een half uur langer duurt. Het resultaat is een oogstrelende special dat echt niks interessants te melden heeft.

'Til Death Do Us Part: Kourtney & Travis is te zien op Disney+.

Nog meer van de Kardashians