• Kardashians

Recensie The Kardashians – De realitykoninginnen zijn terug om hun troon op te eisen

The Kardashians

Na twintig seizoenen kwam er een einde aan realityserie Keeping Up with the Kardashians. Maar Kardashians zonder camera’s op hun snoet, dat kan natuurlijk niet en de glamourpoezen komen na een jaar pauze terug met een nieuwe reeks.

The Kardashians wordt gemaakt voor de Amerikaanse streamingdienst Hulu en is in Nederland te zien op Disney+. Maar het verschilt inhoudelijk weinig van de serie waarmee de familie wereldberoemd werd. De koninginnen van de realitysoap geven opnieuw een kijkje in hun luxeleventje en laten ook de minder glamoureuze kant zien.

Een tweede sekstape?!

Fans van de realitysoap weten precies wat ze kunnen verwachten, maar je hoeft geen twintig seizoenen in te halen om te beginnen aan The Kardashians. In de eerste aflevering wordt iedereen nog even kort geïntroduceerd, waarna er gelijk ruimte is voor wat drama. Tijdens een etentje met het hele gezin ontdekt Kim via een meme dat er nog een sekstape van haar rondgaat.

Spannende momenten

De realityster doet er alles aan om te voorkomen dat de beelden openbaar worden, maar het is de vraag of de video überhaupt wel bestaat. Kim lijkt vooral in paniek te raken door een grap over de tape en die hysterie zorgt voor een handvol spannende momenten in een reallifesoap waarin zelden iets noemenswaardigs gebeurt.  

Schaamteloos eerlijk

Dat een aflevering van The Kardashians toch een dikke drie kwartier weet te fascineren, laat zien dat het niet zomaar een realityserie is. De vrouwen weten dondersgoed waar ze mee bezig zijn en tonen niet alleen een leven vol glitter en glamour, maar zijn ook schaamteloos eerlijk. Zo klaagt Khloe in een eettentje dat haar vagina te groot is voor Kim’s lijn van corrigerend ondergoed.

Harde kritiek

Dit soort onverwachte ontboezemingen maken de vrouwen verrassend authentiek. Khloe is ook heel openhartig over haar mislukte liefdesleven en dat ze worstelt met de harde kritiek die zij krijgt op social media. En Kourtney windt er geen doekjes om dat ze met haar nieuwe vriend Travis Barker voor het eerst een gezonde, liefdevolle relatie heeft.

Trots!

Je zou bijna denken dat je een eerlijk kijkje in hun levens krijgt, maar dat is zeker niet het geval. Alle nanny’s, stylisten, personal assistents en make-up artiesten blijven grotendeels buiten beeld en je ziet ze alleen wanneer dat handig is voor het verhaal. Wanneer Kim zich voorbereidt op het presenteren van Saturday Night Live barst haar vaste visagist opeens in tranen uit omdat hij zó trots op haar is.

Geen reclame

Toch is dit meer dan een herhaling van zetten. The Kardashians is overduidelijk gemaakt voor een streamingdienst en dat merk je aan alles. Het ziet er allemaal gelikter uit en er zijn geen reclameonderbrekingen, waardoor de reallifesoap veel lekkerder wegkijkt dan voorganger Keeping Up with the Kardashians

Conclusie

De Kardashians waren jarenlang de koninginnen van de realityserie en na een jaartje pauze zijn ze terug om hun troon op te eisen met een verbeterde versie van hun tv-hit. Wie niks heeft met de nieuwbakken Disney-prinsessen zal hier weinig lol aan beleven, maar qua verslavende, luchtige realityseries ga je niet snel iets beters vinden dan The Kardashians.