The Kardashians: ‘De kont van Kim Kardashian blijkt te dik voor de jurk van Marilyn Monroe’

Door Ruben Praster
Kim Kardashian jurk Marilyn

Als de trashkoning van Veronica Superguide verslindt recensent Ruben Praster iedere realityserie die op zijn pad komt. Deze periode kijkt hij wekelijks naar het tweede seizoen van The Kardashians en geeft hij zijn ongezouten mening over de Disney+ prinsessen.

Verslaafd aan de Kardashians? Volg dan onze overzichtspagina en mis niks.

De vorige aflevering eindigde met een flinke cliffhanger: past Kim Kardashian nou wel of niet in de jurk van Marilyn Monroe? Dat antwoord kregen we maanden geleden al toen Kim voor veel ophef zorgde door Marilyns jurk te dragen op het Met Gala. Spannend is deze aflevering dus niet, maar wel verhelderend. Kim blijkt eigenlijk helemaal niet in de jurk te passen en zonder Kris had die verkleedpartij niet eens door kunnen gaan.

Mama Kris regelt het wel even

Het museum Ripley’s Believe It or Not!, dat de jurk in bezit heeft, wil namelijk niet dat Kim de jurk opnieuw gaat passen. Want als ze er de eerste keer niet in paste, waarom dan wel een tweede keer? Dat pikt Kris niet en na een telefoontje van de momager krijgt Kim alsnog de kans om de jurk opnieuw aan te trekken. Het sporten en diëten heeft geholpen en na veel geduw en getrek, krijgt ze de jurk over haar billen heen en zit hij als gegoten.

De jurk kan niet dicht

Er is alleen één klein issue. De jurk kan niet dicht rondom haar kont, maar dat is op te lossen door er een bontjas overheen te dragen. Nu weet je ook gelijk waarom ze die accessoire bij zich had. Het is een leuk kijkje achter de schermen en later in de aflevering vertelt Kim aan welke strenge regels zij zich moet houden. Ze mag de jurk pas aandoen op de rode loper, niemand mag haar aanraken en nadat de foto’s zijn genomen, moet ze direct de replica aantrekken, want ze mag al helemaal niet gaan zitten in de iconische jurk.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Kim Kardashian
© BrunoPress/Abaca Press

Kris is weer eens hilarisch

Het is ongelooflijk veel gedoe voor een fotomomentje op het Met Gala, maar het evenement is heel belangrijk voor Kim. Zo belangrijk dat ze zelfs Khloé weet te overtuigen om mee te gaan. Door alle aanwezige pers heeft zij totaal geen zin, maar ze kan geen nee zeggen tegen haar grote zus. Om Khloé alvast voor te bereiden op alle aandacht, doet Kris een fotograaf na en begint ze hard ‘Khloé! Khloé! Khloé!’ te roepen. Dit is natuurlijk weer hilarisch en gelijk mijn persoonlijke hoogtepunt van de aflevering.

Kris vs Blac Chyna

Ik vind het daarom ook jammer dat Kris verder amper te zien is. Ze heeft het veel te druk met de rechtszaak van Blac Chyna, waardoor het volgens Kris een avond is voor twee martini’s, misschien drie. In eerdere afleveringen werd de rechtszaak al een paar keer kort genoemd, maar nu wordt er veel meer aandacht aan besteed. Blac Chyna is de ex van Rob Kardashian en zij wilde een eigen realityshow, maar volgens het model hebben de Kardashians haar tegengewerkt.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

The Kardashians Kris en Khloé
© Prime Video

Kourtney wordt onder handen genomen 

Daarom heeft Blac Chyna de familie aangeklaagd en ook al is haar zaak niet heel sterk, zorgt die voor veel stress. De enige die daar goed mee omgaat is Kourtney, want terwijl haar zussen en moeder verklaringen in de rechtbank afleggen, is zij in Milaan met Travis van Blink 182. Ze zijn nog steeds trouwkleding aan het passen en Kourtney wordt stevig onder handen genomen door Domenico Dolce van Dolce & Gabbana. Op hardhandige wijze duwt en trekt de ontwerper aan de trouwjurk om ervoor te zorgen dat Kourtney er perfect in past.

Met open mond

Dolce is niet de enige persoon die aan de borsten van Kourtney zit, want natuurlijk kunnen zij en Travis niet van elkaar afblijven. Net voordat ze hun trouwkleding gaan passen, omringd door vrienden en medewerkers van Dolce & Gabbana, geven ze elkaar een langzame tongzoen met open mond. Ik voel mij daar als kijker al super ongemakkelijk bij en kan mij niet voorstellen hoe awkward het is voor de mensen om hen heen. Omdat Travis de drummer is van Blink 182 zal ik hem nooit kunnen haten en ik vind Kourtney’s nonchalante attitude op zich best cool, maar die twee samen is echt niet te doen.

The Kardashians Travis en Kourtney
© Disney+

Weerwoord op de roddels

Het epos rondom The Met Gala is nog niet voorbij en in de komende aflevering is te zien hoe Kim eindelijk Marilyns jurk mag dragen. Ik ben wel nieuwsgierig naar dit kijkje achter de schermen. Er was veel ophef over de jurk en er werd zelfs gezegd dat Kim het iconische gewaad had beschadigd, maar de regels van Ripley’s zijn zo streng dat dit erg onwaarschijnlijk is. De Kardashians gebruiken hun realityserie regelmatig om weerwoord te geven op alle roddels, simpelweg door te tonen wat er wel is gebeurd en die nuance zorgt vaak voor een sterke aflevering, waardoor ik hoge verwachtingen heb voor volgende week. Al moet ik ook eerlijk bekennen dat ik een zwak heb voor Kim in de Marilyn-jurk. 

The Kardashians is te zien op Disney+. Iedere donderdag verschijnt een nieuwe aflevering.