• Hollywood
  • Ophef
  • Kardashians

Kim Kardashian heeft jurk Marilyn Monroe toch niet beschadigd

Kim Kardashian

Eerder deze week kwam het nieuws dat Kim Kardashian de iconische jurk van Marilyn Monroe heeft beschadigd. Dit blijkt niet waar te zijn. Dat claimt het museum dat de jurk aan Kim uitleende, Ripley’s Believe It Or Not!, in een verklaring.

Verklaring van het museum

In de verklaring op hun website schrijft het museum: “Kim Kardashian’s wandeling op de trap van het Metropolitan Museum, tijdens het Met Gala van dit jaar, zorgde nogal voor wat opschudding. Maar één ding wat Ripley’s Believe It Or Not! met zekerheid kan zeggen is dat het geen schade heeft toegebracht aan de beroemde ‘Happy Birthday’-jurk van Marilyn Monroe uit 1962.”

Jurk nog in de originele staat

Een medewerker van het Ripley’s legt uit dat zij zelf continu bij Kim was toen ze de beroemde jurk droeg. “Van de onderkant van de Met-trappen, waar Kim in de jurk stapte, tot bovenaan de trap waar de jurk weer werd teruggegeven, bevond de jurk zich in dezelfde staat als waarin hij begon.”

Donaties

Het museum in Orlando ontkent ook dat de realityster heeft betaald om de jurk te mogen dragen. Zelf zou zij er ook niet voor betaald zijn. Kim heeft wel twee donaties gedaan aan twee verschillende doelen, welke goede doelen dat zijn is niet bekend.

Bakken vol kritiek

Kim K kreeg veel kritiek over zich heen toen bekend werd dat zij Marilyn Monroe’s zestig jaar oude jurk zou dragen tijdens het Met Gala. Toen ze ook nog vertelde over hoe zij in korte tijd gewicht verloor om in de jurk te passen, kwam er weer een nieuwe lading met commentaar over de realityster heen.

Weer terug in het museum

De jurk is inmiddels weer terug in het museum. Daar zal het kledingstuk met andere memorabilia van de legendarische actrice Marilyn Monroe worden tentoongesteld in het Ripley’s tot de herfst van dit jaar.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.