Kim Kardashian reageert op kritiek gewichtsverlies om in Marilyn-jurk te passen

Pete Davidson en Kim Kardashian tijdens Met Gala

Kim Kardashian wil even wat kwijt over alle kritiek op haar gewichtsverlies. Ze verloor flink wat kilo’s om in haar jurk voor het jaarlijkse Met Gala te passen. Ze onthulde dat ze meer dan zeven kilo verloor om in de outfit te passen. Daar kreeg de realityster veel kritiek op en dat is haar niet bepaald in de koude kleren gaan zitten…

‘Voor een filmrol mag het wel’

“Oké, Christian Bale kan het voor een filmrol doen, en dat is acceptabel. Zelfs Renée Zellweger werd zwaarder voor een rol. Het is allemaal hetzelfde voor mij”, zegt Kim in een interview met The New York Times. “Het is niet alsof ik heb gezegd: ‘Hallo allemaal, waarom gaan jullie dit gewicht niet in een korte tijd verliezen?’”, verdedigt ze.

Happy birthday Mr. President

Kim droeg tijdens het gala niet zomaar een kledingstuk. Het gaat namelijk om dé jurk die Marilyn Monroe droeg toen ze Happy Birthday zong voor de toenmalige president John F. Kennedy in 1962 op Madison Square Garden. Dat ze deze jurk droeg tijdens het gala werd haar overigens door Marilyn Monroe-kenners niet in dank afgenomen.

‘Niets ongezonds’

Om in de jurk te passen, veranderde ze haar dieet, liep ze twee keer per dag hard en droeg ze een sauna-zweetpak. “Ik heb niets ongezonds gedaan”, stelt Kim. “Het was gewoon belangrijk voor mij om dit doel te behalen.”

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere populaire podcast-apps.