Pete Davidson en Kim Kardashian

Veronica Superguide logo
Pete Davidson en Kim Kardashian
HollywoodOphefKardashians

Marilyn Monroe-experts kwaad op Kim Kardashian

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Drama! Reality-kanon Kim Kardashian droeg maandag dé iconische jurk van Marilyn Monroe naar het Met Gala in New York en... dat is niet bij iedereen goed gevallen.

Marilyn Monroe-kenners mengden zich al snel in de discussie en luchtten hun hart aan New York Post. Ze vinden dat Kim, die sinds kort op Disney+ staat met een nieuwe Kardashians-serie (check hier onze recensie), blundert door deze jurk te dragen.

'Diep teleurgesteld'

"Ik ben diep teleurgesteld dat deze jurk, een icoon van 60 jaar oud, publiekelijk gedragen wordt. De jurk is enorm fragiel en is tot op de dag van vandaag bewaard gebleven in kamers waar de temperatuur is aangepast op de stof. En nu is de jurk opeens op een rode loper, waar er van alles mee kan gebeuren. Zweet, parfum en make-up zijn dingen die het kledingstuk schade toe kunnen brengen", aldus Michelle Morgan, de schrijver van het in 2018 uitgekomen boek 'The Girl: Marilyn Monroe, the Seven Year Itch, and the Birth of an Unlikely Feminist'.

'Herinnering aan Marilyn wordt vervaagd'

Nina Boski, de producent van de docuserie en podcast Marilyn: Behind The Icon, is het met Morgan eens. "Ik snap waarom Kim deze jurk wil dragen om publiciteit te genereren maar dit stuk had maar door één persoon gedragen mogen worden en dat is de iconische Marilyn Monroe. Op deze manier wordt de herinnering aan Marilyn vervaagd."

'Onbegrijpelijk'

Monroe-historicus en verzamelaar Scott Fortner noemt de jurk 'een nationale schat'. Je kunt wel Kim K heten, maar zelfs dán mag je zo'n jurk eigenlijk niet dragen, sneert deze Scott. "Die jurk is zó iconisch, die had nooit uitgeleend mogen worden. Zelfs niet aan Kim Kardashian, die op deze manier voor veel publiciteit zorgt voor Ripley's, het museum de jurk in bezit heeft. Monroe heeft deze jurk tot een deel van de Amerikaanse culturele geschiedenis gemaakt en het is niet aan anderen om daar hun eigen draai aan te geven. Ik vind het onbegrijpelijk dat dit heeft kunnen plaatsvinden."

Marilyn Monroe

Een stukje Marilyn-geschiedenis voor de jonge lezer: Monroe droeg het beroemde strakke gewaad in 1962 tijdens haar legendarische uitvoering van 'Happy Birthday' voor president John F. Kennedy voor zijn 45e verjaardag in New York. Het was een van de laatste publieke optredens van de actrice, die een paar maanden daarna op 36-jarige leeftijd overleed. JFK werd het jaar erop doodgeschoten in Dallas.

Kim en Pete Davidson

Comedian en SNL-acteur Pete Davidson stond aan Kims zijde bij het Met Gala, waar iedereen die er toe doet in Hollywood natuurlijk bij moet zijn. De nieuwe bae van Kim K vindt rode lopers afgaan prima, maar hij hoeft (voorlopig, tenminste) nog niet in de realityserie van zijn nieuwe vriendin.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Russian Doll, They Call Me Magic en The John Wayne Gacy Tapes. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder