• Hollywood
  • Ophef
  • Kardashians

Iconische jurk Marilyn Monroe beschadigd door Kim Kardashian

Door Naomi Patty
Kim Kardashian en Pete Davidson MET Gala 2022

Kim Kardashian droeg de iconische jurk van Marilyn Monroe tijden het MET Gala, dat 2 mei plaatsvond. Het lijkt erop dat de jurk het avondje uit niet helemaal heeft overleefd. Op foto’s is te zien dat de jurk toch wat schade heeft opgelopen.

De schade

‘Diamonds are a girl’s best friend’, zong Marilyn Monroe in Gentlemen Prefer Blonds. Maar dat lijkt niet op te gaan voor Kim Kardashian. Op een foto die op Twitter rondgaat, gedeeld door Pop Crave, ziet het ernaar uit dat er diamantjes van de jurk zijn gevallen en er een beetje bijhangen. Ook lijkt het erop dat er scheuren in de bekende jurk zijn gekomen.

Boze fans en experts

Marilyn Monroe-experts en fans waren al kwaad op de realityster. Zij vreesden al het ergste voor de jurk, toen bekend werd dat de Kim deze zou dragen. Ondanks dat de Keeping up with the Kardashians-ster het kledingstuk maar heel even droeg en deze vervolgens verving door een replica, is de jurk er dus niet helemaal ongeschonden uit gekomen. 

Gewichtsverlies mocht niet baten

Kim kreeg ook flink wat kritiek over zich heen, nadat ze bekendmaakte dat ze wat kilo’s kwijtraakte om überhaupt in de jurk te passen. Die verloren kilo’s hebben dus niet veel bijgedragen om in de jurk te passen. Een twitteraar reageerde op de foto’s met: “Wat dachten jullie allemaal.” Daaronder is een filmpje geplaatst waarop te zien is met hoeveel moeite Kim de jurk wordt ingehesen.  

Iconisch kledingstuk

De jurk werd in 1962 door Marilyn Monroe gedragen, die toen Happy Birthday zong voor de toenmalige Amerikaanse president John F. Kennedy. Sindsdien hangt de jurk al jaren in het Ripley’s museum in Orlando, maar zestig jaar later werd er een uitzondering voor Kim Kardashian gemaakt en leende Ripley's de jurk aan haar uit voor het MET Gala. Vooralsnog heeft het museum niet gereageerd op de berichten.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.