The Kardashians: 'Kendall zorgt voor het meest bizarre realitymoment van het jaar'

Door Ruben Praster
The Kardashians Kim jurk

Als de trashkoning van Veronica Superguide verslindt recensent Ruben Praster iedere realityserie die op zijn pad komt. Deze periode kijkt hij wekelijks naar het tweede seizoen van The Kardashians en geeft hij zijn ongezouten mening over de Disney+ prinsessen.

Verslaafd aan de Kardashians? Volg dan onze overzichtspagina en mis niks.

Het is de avond van het Met Gala en de zussen zijn er helemaal klaar voor. Het enige wat nog fout kan gaan, is de rechtszaak die Blac Chyna tegen hen had aangespannen. Maar als kijker weet je toch al dat de Kardashians die zaak hebben gewonnen, dus is het vooral wachten op hun reactie. Ik heb nog nooit zo een dolblije Kim en Khloé gezien. Wanneer zij horen dat de jury in hun voordeel heeft beslist, gillen ze van geluk.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

The kardashians
© Disney+

Kim de dictator

Met dat juridische gedoe achter de rug wordt alle focus gelegd op het Met Gala en dat is een stuk belangrijker dan een rechtszaak. Het is echt bizar om te zien hoe serieus dit gala wordt genomen. Vooral Kim gaat all-in. De afgelopen afleveringen kon je al zien hoe zij er alles aan deed om de oude jurk van Marilyn Monroe te mogen dragen en met nog maar een paar uur tijd om zich voor te bereiden, verandert ze in een ware dictator.

Verboden om te hoesten

Kim snapt dondersgoed wat een iconische jurk het is en daar mag niets mee gebeuren. Op strenge toon legt ze de regels uit; niemand mag in de buurt van de jurk komen en als je moet hoesten of niezen, dan doe je dat in een andere kamer. Het gerucht dat Kim de jurk kapot heeft gemaakt, klinkt nu echt als een domme roddel. De realitykoningin behandelt het iconische kledingstuk alsof het een nucleaire bom is die ieder moment kan barsten.

De missie gaat fout

Het dragen van de jurk gaat ook met militaire precisie. In de hotelkamer trekt ze voor het eerst de outfit aan om een paar mooie foto’s te maken. Daarna kleedt ze zich om, de jurk wordt naar een speciale kleedkamer naast de rode loper gebracht en daar zal Kim zich opnieuw omkleden. Natuurlijk gaat dat helemaal mis en haar limousine rijdt voorbij de afgesproken locatie. Waardoor Kim uit de auto moet stoppen en een stuk terug moet lopen, terwijl ze omringd is door fotografen en fans.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Kim Kardashian
© Disney+

Kim laat niet alles zien

Tijdens de wandeling van auto naar rode loper wordt zij afgeschermd met paraplu’s en dat had leuke beelden op kunnen leveren. Die worden alleen niet getoond. Kim praat over het incident, maar daar blijft het bij. Het is jammer want juist dit soort momenten, waarin niet alles goed gaat, maken de Kardashians een stuk menselijker. Ik ben daarom ook verrast door Kendall, die wél zorgt voor hele opmerkelijke beelden.

De jurk kan niet meer uit

Het topmodel pakt groots uit met een gigantische jurk van Prada. Het ding is zo zwaar dat ze de sleep van de galajurk amper in de limousine krijgt. Het vergt zelfs zo veel moeite dat Kendall bijna een paniekaanval krijgt. Om tot rust te komen, drinkt ze een slokje water en gaat ze plassen. Er is alleen één probleem. Die jurk kan niet meer uit. En eigenlijk is er nog een probleem, ze zit in een rijdende limousine.

Ice Bucket Challenge

Er wordt een grap gemaakt dat ze in de champagne-emmer moet plassen, maar wat begint als grap wordt werkelijkheid wanneer dat de enige manier is voor een snelle plaspauze. Je zou denken dat het beeld op zwart gaat en Kendall er daarna over vertelt. Dat is niet zo. De camera blijft draaien en je ziet hoe de ijsemmer onder haar jurk verdwijnt. Een ongemakkelijke Kendall biedt meerdere keren haar excuses aan, terwijl we allemaal getuige zijn van het meest bizarre realitymoment van het jaar.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

The Kardashians, Kendall
© Disney+

Respect voor Kendall

Ik ben in het verleden erg kritisch geweest over Kendall. Zij is de saaie zus, die naast een mooi koppie weinig te bieden heeft. Maar zij heeft wel het lef om de camera toe te laten tijdens een heel awkward moment en geeft daarna ook nog eens toestemming om het uit te laten zenden. Daar kan ik alleen maar respect voor hebben, ook al voel ik mij wel een beetje vies dat ik hier getuige van ben geweest.

Alles draait om Khloé

Het Met Gala draait natuurlijk om de jurk van Kim, maar voor de familie draait het veel meer om Khloé. Zij heeft een rotperiode achter de rug en zit totaal niet lekker in haar vel. Met pijn en moeite werd zij overtuigd om naar het gala te gaan en nu het zo ver is, wil ze op de rode loper een zonnebril dragen om zich af te schermen van alle roddelfotografen. Kim vindt dat onzin en probeert met de rest van het gezin Khloé's zelfvertrouwen een boost te geven.

Pizza en donuts

Het is hartverwarmend om te zien hoe de zussen elkaar altijd blijven steunen. Khloé doet inderdaad haar zonnebril af en is de ster van de avond. Kris hemelt haar dochter helemaal op en ook een trotse Kim heeft het eindelijk over iets anders dan haar Marilyn Monroe-jurk. Na het gala is het tijd om te relaxen en dat doen de vrouwen met pizza en donuts. Het is een simpel feestmaal en wanneer Kim en Khloé op de vloer pizza eten, lijken ze eventjes ‘normale mensen’.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

The Kardashians, pizza
© Disney+

Herkenbare realitysterren

Deze aflevering staat volledig in het teken van één onderwerp, namelijk het Met Gala, en dat maakt het een hele sterke episode. Dit kijkje achter de schermen toont dat alle glitter en glamour vooral hard werken is. Ja, Kendall ziet er prachtig uit, maar ze pist ook gewoon in een emmer en wanneer de jurken uit mogen, is het tijd voor makkelijke kleding en junkfood. De Kardashians waren zelden zo herkenbaar.

The Kardashians is te zien op Disney+. Iedere donderdag verschijnt een nieuwe aflevering.