The Kardashians: ‘De cameltoe van Khloé is het hoogtepunt van deze standaard aflevering’

Door Ruben Praster
The Kardashians Khloe cameltoe

Als de trashkoning van Veronica Superguide verslindt recensent Ruben Praster iedere realityserie die op zijn pad komt. Deze periode kijkt hij wekelijks naar het tweede seizoen van The Kardashians en geeft hij zijn ongezouten mening over de Disney+ prinsessen.

Verslaafd aan de Kardashians? Volg dan onze overzichtspagina en mis niks.

Wie mijn wekelijkse recaps leest, weet dat ik de kwaliteit van een aflevering beoordeel op de aanwezigheid van Kris Jenner. In deze aflevering van The Kardashians komt zij amper in beeld en daarnaast is er veel te veel aandacht voor Kourtney en Travis van Blink 182. Toch is de aflevering prima te doen dankzij de voorbereidingen op het Met Gala en een random opmerking over de cameltoe van Khloé.

Weer een pareltje van Kris

De aflevering begint gelijk met Khloé. Haar dochter is jarig en om het meisje in het zonnetje te zetten, heeft Khloé een gigantisch verjaardagsfeest georganiseerd. Het laat weer eens zien wat een zorgzame moeder zij is. Dat wordt gelijk opgevolgd door een pareltje van Kris. Zij wordt gevraagd hoe Khloé was als kind en Kris vertelt uitgebreid hoe haar dochter zich vroeger gedroeg als een hond en blafte tegen mensen.

De jurk van Marilyn

Na dit intro verdwijnt Kris op de achtergrond en draait alles om de voorbereidingen op het Met Gala. Tijdens dit uitbundige feestje trekken celebrities alles uit de kast om er zo extravagant mogelijk uit te zien. Kim heeft het plan om een iconische jurk van Marilyn Monroe te dragen, maar dat blijkt nog erg ingewikkeld te zijn. Eerst moet ze uitzoeken wie de jurk in het bezit heeft en dan moet ze nog toestemming krijgen om het te dragen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

The Kardashians kim jurk
© Disney+

Believe It or Not!

De outfit is in handen van het museum Ripley’s Believe It or Not!, maar voordat zij de jurk mag passen, moet Kim eerst bewijzen dat ze in een replica past. Dat blijkt prima te lukken. De namaakjurk zit perfect en is zelfs iets te lang, maar met hoge stripperschoenen is dat probleem zo opgelost. Toch lijkt haar plan in duigen te vallen wanneer ze het origineel aantrekt en deze jurk niet eens kan sluiten.

Kim traint zich kapot

Om toch nog in de jurk te passen, moet ze afvallen en dat neemt Kim enorm serieus. In een trainingsmontage die rechtstreeks uit een Rocky-film lijkt te komen, traint zij zich kapot. Alles om maar in de jurk van Marilyn te kunnen passen. Dat werd in de media uitgelegd als iets negatiefs. Kim zou zich ongezond uithongeren om in ‘een jurk’ te kunnen passen, maar in deze aflevering wordt duidelijk dat het niet zomaar een outfit is voor haar. Dit is dé jurk van Marilyn Monroe en die MOET ze dragen. Ze zou natuurlijk ook gewoon die perfect zittende replica aan kunnen trekken, maar dat wordt niet eens genoemd als optie.

Het ultieme ANWB-koppel

Terwijl Kim druk bezig is met haar jurk, vertrekken Kourtney en Travis van Blink 182 naar Milaan om hun trouwkleding te passen. Ze gaan langs bij modehuis Dolce & Gabbana waar ze in de watten worden gelegd en de stoerste outfits uit mogen kiezen. Zoals je gewend bent van het kleffe koppel kunnen ze niet van elkaar afblijven en de twee dragen zelfs dezelfde outfit: een rode pyjama met panterprint.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

The Kardashians, Kourtney en Travis
© Disney+

Een broek voor de dove kijker

Normaal gesproken erger ik mij kapot aan de twee, maar dit keer moest ik toch wel lachen om Kourtney. Zij heeft afgesproken met Khloé en Kim in een restaurantje. Khloé komt aan in een outfit die het beste te omschrijven is als een heel strak skipak met een broek waarbij je kunt liplezen. Kourtney maakt daar direct een opmerking over en vertelt aan de kijker dat Khloé’s cameltoe Camille the Camel wordt genoemd.   

De spanning wordt opgevoerd

In de preview op de volgende aflevering wordt met wat flitsende montage de indruk gewekt dat Kim misschien toch niet in de jurk van Marilyn Monroe past, maar we weten al lang dat ze die jurk aan heeft gehad. Het is leuk om een blik achter de schermen te krijgen, maar de realityserie moet geen cliffhangers creëren als we de uitkomst toch al weten. De preview toont ook alvast wat geinige beelden van Kris Jenner en dat maakt mij dan wél weer enthousiast voor volgende week.

The Kardashians is te zien op Disney+. Iedere donderdag verschijnt een nieuwe aflevering.