The Kardashians: ‘Kourtney zorgt voor de grootste anticlimax van het seizoen’

The Kardashians Kourtney

Als de trashkoning van Veronica Superguide verslindt recensent Ruben Praster iedere realityserie die op zijn pad komt. Deze periode kijkt hij wekelijks naar het tweede seizoen van The Kardashians en geeft hij zijn ongezouten mening over de Disney+ prinsessen.

Verslaafd aan de Kardashians? Volg dan onze overzichtspagina en mis niks.

De vorige aflevering eindigde met een flinke cliffhanger. Het gerucht ging dat Kourtney en Travis van Blink 182 stiekem waren getrouwd. De producente vroeg aan haar of dit waar was en voordat het antwoord werd gegeven, kwam de aftiteling in beeld. Deze scène wordt al een tijdje in promo’s gebruikt en in deze aflevering horen we Kourtney’s reactie op het gerucht. En het is een gigantische anticlimax.

The Hangover

De twee zijn inderdaad getrouwd. In Las Vegas na de Grammy Awards, stomdronken en met een Elvis-imitator als ceremoniemeester. Kourtney was zelfs zo bezopen dat ze op de vloer heeft gekotst. En juist dáár zijn weer geen beelden van. We zien de twee in bijna iedere aflevering tonghockyen en broekwrijven, maar als ze een keer iets leuks beleven, zijn er geen camera’s in de buurt. Kourtney laat een paar beelden zien op haar telefoon en vertelt uitgebreid wat ze in Las Vegas hebben uitgespookt, maar haar monotone stem laat zelfs dit The Hangover-avontuur saai klinken.

Dronken avondje uit

De twee hadden daarna ook geen tijd meer om een huwelijkscertificaat op te halen bij de Elvis-imitator en zijn niet eens officieel getrouwd in Las Vegas. Kris en Kim hebben daar nog een gesprek over en zien trouwen in Vegas vooral als een grap, iets dat je eventjes doet als je in de stad bent, maar vooral niet serieus moet nemen. Al die ophef over Kourtney’s geheime huwelijk stelt dus helemaal niks voor. Het was een dronken avondje uit en werd in een paar minuten verteld, waarna we gelijk verder gaan alsof er niks is gebeurd.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

The Kardashians
© Disney+

Kris is weer hilarisch

Het gaat ondertussen wel weer een stuk beter met Kris. De hechtingen mogen eruit en de revalidatie van haar heup gaat goed, al gaat het niet snel genoeg voor haar en daar heeft ze het moeilijk mee. Ze is verder geen groot onderdeel van de aflevering, maar zorgt wel weer voor een hilarisch moment wanneer ze een woord opzoekt. Ze wil weten wat ‘djoej’ betekent en vraagt aan haar telefoon wat de definitie is. Uit de context lijkt het erop dat ze het woord ‘judge’ bedoelt, maar dan een sassy versie ervan en dat snapt Siri niet. Kris doet meerdere pogingen om het woord uit te spreken en de reacties van Khloé maken deze scène nog grappiger.

Body positive supermodellen

Zoals het hoort bij een middelmatige aflevering van The Kardashians is Kim weer bezig met een fotoshoot. Dit keer voor Skims, haar lijn van corrigerend ondergoed. Het idee achter dit product is dat iedere vrouw het kan dragen, ongeacht je lichaamsbouw en om die boodschap over te brengen, heeft Kim een aantal topmodellen geregeld. Want als je denkt aan body positivity dan denk je natúúrlijk aan Heidi Klum, Tyra Banks, Candice Swanepoel en Alessandra Ambrosio. Op aandringen van Heidi doet Kim ook mee aan de fotoshoot. Ze speelt alsof ze dit echt niet had verwacht, maar overtuigend is het niet.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

The Kardashians
© Disney+

Waar is Pete?

De rest van de aflevering staat in het teken van de grote première van The Kardashians, je weet wel, de serie waar je naar kijkt. Het is een beetje een mindfuck dat je halverwege seizoen 2 kijkt naar de première van de eerste aflevering van het eerste seizoen. Het toont hoe oud de opnames eigenlijk zijn, maar verklaart tegelijkertijd waarom je zo weinig van Pete Davidson zien. Kim praat over hem en vertelt dat hij haar gast is, maar Pete is nog steeds niet in beeld gekomen. De kans is sowieso klein dat de komiek ooit nog in de serie opduikt, aangezien de twee alweer een punt achter hun relatie hebben gezet.

Oppervlakkige feestjes

Voor het laatste nieuws kijk je niet naar The Kardashians en het blijft vooral een kijkje achter de schermen van hun glamoureuze levens. Khloé worstelt daar steeds meer en meer mee, voor haar zijn rode lopers een hel en het is interessant om haar kijk daarop te horen. Dat is jammer genoeg een korte observatie, die verdwijnt in een overdosis oppervlakkige feestjes, mooie beelden en supermodellen in corrigerend ondergoed.

The Kardashians is te zien op Disney+. Iedere donderdag verschijnt er een nieuwe aflevering.