The Kardashians: ‘Kylie wil ook gewoon rondrennen met haar titties out’

Door Ruben Praster
The Kardashians

Als de trashkoning van Veronica Superguide verslindt recensent Ruben Praster iedere realityserie die op zijn pad komt. Deze periode kijkt hij wekelijks naar het tweede seizoen van The Kardashians en geeft hij zijn ongezouten mening over de Disney+ prinsessen.

Verslaafd aan de Kardashians? Volg dan onze overzichtspagina en mis niks.

De aflevering van vorige week was een prima afsluiter geweest van het tweede seizoen van The Kardashians. Iedereen ging naar het Met Gala, Khloé was de ster van de show, Kim droeg haar Marilyn-jurk en na afloop aten de vrouwen pizza en donuts in het hotel. Het was een mooi moment voor Khloé die een zware tijd achter de rug had en het toonde dat de Kardashians ook gewone mensen zijn. Toch was dat niet de seizoensfinale. Here’s to Paris sluit het tweede seizoen af, maar deze episode heeft meer weg van een bonusaflevering.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

The Kardashians
© Disney+

Op reis met mama

Kim en Kris gaan naar Parijs. Kim heeft een warme band opgebouwd met modemerk Balenciaga en mag in de city of love een modeshow lopen. Ook ontmoet ze de head designer van het merk. Het is allemaal niets nieuws, we hebben Kim al zo vaak dit soort dingen zien doen. Het is een herhaling van stappen, met als enig verschil dat dit keer haar dochter North is meegekomen. Kim wil haar kinderen niet verwaarlozen en zorgt er daarom voor dat ze jaarlijks een keer op reis mogen met mama.

Moeders

North heeft de smaak te pakken en past bij Balenciaga de stoerste outfits. Ondertussen vertellen Kris en Kim over het moederschap. Dat wordt afgewisseld met Kylie die praat over haar ervaringen als jonge moeder. Ze vindt het soms best lastig, want ze wil aan de ene kant een verantwoordelijk persoon zijn, maar ze wil ook gewoon rondrennen met haar 'titties out'. Daarna geeft Kourtney een kijkje in haar leven als moeder. Zij heeft samen met Travis en de kids een groot familiediner, dat helemaal wordt verzorgd door een chefkok.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

The Kardashians
© Disney+

De aflevering heeft een thema

Je kunt waarschijnlijk al raden wat het thema van de aflevering is. The Kardashians staat in het teken van moederschap! De realityfamilie gebruikt de serie regelmatig om hun imago op te vijzelen. Dit keer willen ze laten zien dat ze liefdevolle moeders zijn en dat doen ze goed. Het is hartverwarmend om te zien hoe gek ze zijn op hun kinderen. En natuurlijk hebben ze achter de schermen allemaal een nanny om hen te helpen, maar in de media worden ze regelmatig neergezet als kille bitches, die hun kids als accessoire zien en dat is zeker niet het geval.

Loewie Viton

De onderlinge liefde is voelbaar en het hoogtepunt van de aflevering komt dit keer van Kylie. Haar dochtertje wil patat met kipnuggets eten en dat mag Stormi zelf bestellen bij de roomservice van het hotel. Op de schattigste manier ooit bestelt het meisje de snacks en vraagt ook nog om een hamburger voor ‘mommy’. Een ander hoogtepunt komt natuurlijk van Kris. Het blijkt dat zij merknamen op z’n Frans uitspreekt en dat vindt Kim heel raar. Yves St. Laurent is volgens Kim gewoon ‘Saint Lowren’, maar Kris spreekt het uit als ‘San Loran’. En Louis Vuiton is ‘Loewie Viton’, al houdt Kim het op ‘LV’.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

The Kardashians
© Disney+

De baby van Khloé

De aflevering eindigt met een korte terugblik op de eerste aflevering. Khloé heeft een baby gekregen via een draagmoeder en is eventjes kort te zien met het jongetje. Kim, Kris en Kourtney komen op bezoek en de vrouwen zijn eventjes geen realitysterren, maar liefdevolle moeders. Het is heel tof dat North mee mag naar Parijs en superschattig dat Stormi een hamburger bestelt, maar in deze scène, waarin ze de baby vasthouden, zit de herkenbaarheid die de rest van de aflevering mist.

De echte Kardashians

Om eerlijk te zijn ben ik best teleurgesteld in deze laatste aflevering. Het is zo’n aflevering waarin de Kardashians elkaar schouderklopjes geven en de beeldvorming proberen te manipuleren. Voor mij zijn het juist de kleine momenten die overtuigen; de momenten wanneer ze samenkomen om Khloé te helpen, grappige verhalen vertellen over vroeger of na een hele lange dag samen pizza eten. In een aflevering van The Kardashians zie ik liever die echte kant. De glitter en glamour mogen ze bewaren voor de rode loper.

Dit was de laatste aflevering van The Kardashians seizoen 2. Alle afleveringen zijn nu te zien op Disney+.