• Opinie
  • Kardashians

‘Diepgang in The Kardashians?! Ik sta er zelf ook versteld van’

Door Ruben Praster
Khloe kardashian

Als de trashkoning van Veronica Superguide verslindt recensent Ruben Praster iedere realityserie die op zijn pad komt. De komende periode kijkt hij wekelijks naar het tweede seizoen van The Kardashians en geeft hij zijn ongezouten mening over de Disney+ prinsessen.

Verslaafd aan de Kardashians? Volg dan onze overzichtspagina en mis niks

Ik moet eerlijk bekennen dat ik mijn giftige pen al bij de hand hield om een vernietigend stukje te schrijven over het tweede seizoen van The Kardashians. Ik had mij mentaal voorbereid op de zoveelste tongsessie tussen Kourtney en Travis of Khloé’s duizendste poging haar relatie met Tristan te redden. Dat cynisme verdween langzaam tijdens de eerste aflevering, die gerekend mag worden tot het beste wat de glamourfamilie ooit heeft gemaakt.

Khloé heeft nieuws

Het eerste seizoen eindigde met een cliffhanger. Ja, de Kardashians hebben zo’n spannend bestaan dat ze een realitysoap over hun leven kunnen eindigen met een ciffhanger. De familie ontdekte dat Khloé’s knipperlichtliefje Tristan voor de zoveelste keer is vreemdgegaan en een kind krijgt met een andere vrouw. De glamourpoezen verenigen zich om Khloé te steunen in deze zware periode, maar zij heeft verrassend nieuws…

Tristan is nog een grotere eikel dan je denkt

Terwijl Kim in de seizoensfinale nog benadrukte dat Khloé echt geen kind meer moest nemen met de basketballer, blijkt dat er al een baby op weg is via een surrogaatmoeder. Wie het nieuws rondom de Kardashians een beetje volgt, wist dit, maar de realityserie geeft een kijkje achter de schermen en de situatie blijkt nóg pijnlijker te zijn dan gedacht. Terwijl Tristan wist dat hij een willekeurige vrouw zwanger had gemaakt, drong hij er bij Khloé op aan om nog een tweede kindje te nemen. In de hoop een gelukkig gezinnetje te vormen, ging zij daarmee akkoord.

Khloé valt toch wel mee

De eerste aflevering staat daardoor helemaal in het teken van Khloé. De eerste paar minuten wordt benadrukt hoe naïef ze is geweest door Tristan wéér een kans te geven. Als popcorn kauwende kijker kun je het daar alleen maar mee eens zijn. Totdat benadrukt wordt hoe hard alle kritiek bij Khloé binnenkomt. Ze wordt eerst belazerd door haar grote liefde en moet daarna nog een keer op social media lezen hoe dom iedereen haar vindt. Het is op dat moment moeilijk om geen sympathie met haar te hebben.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Kim Kardashian
© Disney+

Een hartverwarmend einde

Normaal gesproken zou de verhaallijn rondom Khloé afgewisseld worden door de avonturen van de andere zussen. Dat is dit keer niet het geval. Kylie duikt na een lange afwezigheid weer op, maar alleen om haar grote zus te steunen. En ook Kendall en Kourtney komen alleen in beeld om te vertellen hoeveel ze van Khloé houden. Het is mooi om te zien hoe de hechte familie samenkomt in moeilijke tijden. En de laatste tien minuten, waarin Khloé naar het ziekenhuis gaat voor de geboorte van haar baby, zijn hartverwarmend.

Diepgang? In The Kardashians?!

Het tweede seizoen van The Kardashians heeft een iets andere presentatie en dat vind ik heel verfrissend. Door de focus op één zus te leggen, is er ruimte voor diepgang. Ja, echt, diepgang in The Kardashians! Ik sta er zelf ook versteld van. Het is wel de vraag of de volgende aflevering net zo sterk wordt. Ik kan mij niet voorstellen dat Kendall een hele aflevering interessant zal zijn en kleffe Kourtney ben ik al na vijf minuten zat. Maar Khloé was mijn minst favoriete Kardashian en na 50 minuten uitstekende reality-tv heeft zij mijn hart gewonnen.

Weet je niet het verschil tussen Kendall of Kylie? En wil je weten wat Kim Kardashian nog meer doet naast mooi zijn, wij leggen het je uit!