Johan Derksen in Vandaag Inside

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Johan Derksen in Vandaag Inside
BN'ersOphef

Verbazing over excuses Glennis Grace: ‘Kneuzig’

|
|

Laatste update:

In Vandaag Inside keken Johan Derksen, René van der Gijp, Wilfred Genee en Hélène Hendriks even terug op de excuses van Lil’ Kleine en Glennis Grace. Met name Derksen geloofde weinig van de controversiële muzikanten: ‘Ik denk dat er weinig boekingen komen.’

In Vandaag Inside werd teruggeblikt op de ‘excuusvideo’s’ van Lil’ Kleine en Glennis Grace. Beide muzikanten werden eerder dit jaar aangehouden op verdenking van mishandeling. Lil’ Kleine zou het hoofd van zijn vriendin Jaimie Vaes tussen een autodeur geklemd hebben, terwijl Glennis betrokken zou zijn bij een matpartij in een supermarkt.

Johan Derksen, die om de dag wel iemand beledigt of irriteert, grapte dat hij óók van plan was om een ‘excuusvideo’ op te nemen. “Ik moet er wel twee dagen voor uittrekken. Vroeger moest je even biechten als je katholiek was, en nu maak je zo’n filmpje.”

Weinig uitnodigingen om op te treden

René van der Gijp toonde best wat begrip voor Glennis, die betrokken raakte bij een vechtpartij in een supermarkt. ‘Maar om dan weer gelijk zó door te slaan.’ Johan Derksen was een stuk sceptischer. “Je kunt als moeder of vader, als je je kind een beetje kent, kun je ook even nadenken: ‘Misschien heeft dat teringjong het er wel zelf naar gemaakt.’"

Hélène Hendriks vond het vooral opvallend dat er blijkbaar niemand in de omgeving van de zangeres was die zei: ‘Dit kun je beter niet doen, op deze manier.’ Volgens Derksen komen de excuses van o.a. Lil’ Kleine en Glennis Grace alleen maar omdat de poppodia weer openen na de coronacrisis. ‘Ik denk dat er weinig uitnodigingen om op te treden komen. Ik denk dat Borsato ook niet zo veel boekingen heeft.’

Kneuzig excuus

Hélène gaf Glennis Grace het voordeel van de twijfel, maar Derksen greep meteen hardhandig in. ‘Jij bent te goedgelovig! Die Ladies of Soul, waar zij deel van uitmaakt, dat is best een goede groep. Die andere dames zeiden: Ja, we weten niet of we haar er nog bij willen hebben. Die gaan weer toeren, en daar gáát haar carrière. Het is wel enige tijd na dato dat ze ermee komt.’

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Moon Knight, Het jaar van Fortuyn en Ice Age: Adventures of Buck Wild. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Hendriks geloofde wel in de oprechtheid, maar vond de excuses zelf níet echt overtuigend. ‘Ik vind het een beetje kneuzig zelfs. Met bepaalde stiltes laten vallen, het is precíes na Lil’ Kleine…’ Over de excuses van de rapper had zijn ex-vriendin Jaimie Vaes óók een gepeperde mening.

Lees verder