Jorik Scholten, aka Lil Kleine

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jorik Scholten, aka Lil Kleine

Betrokken partijen hullen zich in stilzwijgen na vermeende mishandeling Lil Kleine

|
|

Laatste update:

De platenlabels die samenwerken met Lil Kleine blijven zwijgen over de mishandeling waar hun ster weer bij betrokken zou zijn. Zowel Topnotch, het platenlabel dat zijn nieuwste album uitbracht, als Sony Music, waarmee Lil Kleine vanaf nu in zee zou gaan, geven ondanks meerdere verzoeken geen enkele reactie. Het management van Jorik Scholten - dat ook Jamie Vaes onder haar hoede heeft - gaf tot nu toe ook geen inhoudelijke reactie.

Ook het digitale platform Ownit in Amsterdam, dat zich heeft gecommitteerd aan de rapper, reageert niet.

Aanhouding Lil Kleine

De politie heeft zondagavond een 27-jarige verdachte aangehouden op verdenking van mishandeling, nadat Insta-juice-bekendheid Yvonne Coldeweijer beelden verspreidde waarop die mishandeling te zien zou zijn. Ingewijden bevestigen dat de opgepakte 27-jarige man Jorik is. Het slachtoffer zou zijn vriendin Jaimie Vaes zijn. Eerder deze week werd Lil Kleine veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur vanwege mishandeling omdat hij zich volgens de rechter schuldig maakte aan "zinloos uitgaansgeweld".

Platenlabel Topnotch

Topnotch verbrak eind 2021 de samenwerking met Lil Kleine, maar bracht nog wel twee weken geleden zijn nieuwste plaat uit. Het platenlabel kreeg al eerder veel kritiek nadat er geen reactie kwam op de vermeende mishandeling op Ibiza, in mei 2021. Ook toen zou Lil Kleine zijn vriendin hebben geslagen, al werden er geen aanklachten ingediend.

Statement of niet

Sony Music, de muziekgigant die Lil Kleine na zijn breuk met Topnotch zou gaan bijstaan, liet maandag nog weten met een statement te komen over het incident. De woordvoering loopt echter via de Belgische tak van Sony Music, die dinsdagochtend niet bereikbaar was voor commentaar.

Jongerenzender FunX heeft aangegeven voorlopig geen muziek van Lil Kleine meer te willen draaien. Andere zenders draaiden al geen muziek van de rapper. Streamingdienst Spotify heeft de nummers van Lil Kleine uit zijn samengestelde playlists gehaald.

Management blijft zwijgen

Ook het hele team van woordvoerders om Lil Kleine heen heeft al twee dagen lang geen inhoudelijke reactie gegeven op de aanhouding. Het management van Lil Kleine vertegenwoordigt ook zijn vriendin en verloofde Jaimie Vaes. Over Jaimie gesproken: ze liet gisteren weten dat ze 'oké' is.Lees hier ook de reactie van Joriks oud-Voice-collega Anouk, die Jaimie oproept 'haar vrijheid te pakken'.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder