The Masked Singer: Is déze acteur de Giraffe?

Door Robin Heerkens
De Giraffe in The Masked Singer

Verrassende onthullingen, bizarre kostuums én warrige wijsheden van Loretta Schrijver volgen elkaar in rap tempo op in The Masked Singer. Wij helpen je ondertussen met raden, bijvoorbeeld bij de Giraffe. Dat moet wel déze bekende acteur zijn! 

De Giraffe

Deze langnek heeft een streepje voor op andere Masked Singer-pakken. Want je weet natuurlijk niet precies waar het gezicht van deze BN'er zich bevindt. Zijn lengte raden zit er dus niet in. Ook zit er een hoepel in het pak, zo zagen we in Videoland-aftershow After the Mask. Dus we kunnen ook niets afleiden aan de lichaamsbouw. Maar eh... boeiend, zeggen we heel arrogant. Met hulp van enkele oplettende kijkers hebben we deze Giraffe in de val gelokt.

Welke naam voert de boventoon?

De meeste kijkers thuis leven in een staat van verwarring door de Giraffe: ze hoorden alles en iedereen. Van Martien Meiland tot Rob Kemps en van Tygo Gernandt tot tv-kok Hugo Kennis. En welja, ook Matthijs van Nieuwkerk én Jack van Gelder kwamen voorbij... Dan weet je dat je een goede kandidaat te pakken hebt. Hoewel geen naam écht de boventoon voert, weten we nagenoeg zeker dat Tygo Gernandt in het Giraffe-kostuum zit. En dit is waarom.

The Masked Singer: Is déze acteur de Giraffe?

Alle hints op een rij

Show 1

Naast de herkenbare stem - als je het eenmaal hoort, kun je het nooit meer niet-horen - passen de hints ook perfect bij Tygo. Tot nu toe werden '88' en 'Olympische Spelen' goed geraden door het panel. Die eerste is simpel: Tygo zat in 2008 in het mannenteam van BNN's roadrally-programma Crazy 88. Die tweede kunnen we ook makkelijk verklaren: op 12-jarige leeftijd kwam yung Tygo voor het eerst op tv in een promotievideo om de Olympische Spelen naar Nederland te halen. Aha!

Een andere potentiële hint, 'slaap', werd niet geraden door het panel, maar stel dat-ie goed is: dan past die ook precies bij Tygo. Hij vertelde in dit interview dat zijn lichaam te weinig melatonine aanmaakt.

Make up your mind, Tygo!

Tijd voor een misschien wel doorslaggevende bonushint! In de eerste aflevering van de Giraffe zegt-ie dat dit niet zijn eerste keer is. Hij deed al eerder onherkenbaar mee aan een programma. En dat klopt: Tygo was één van de geweldige dragqueens in Make up Your Mind van RTL 4.

Show 2

Het uiterlijk van De Giraffe verandert wel eens, en hij heeft in zijn leven al verschillende petten opgehad: zelfs de koksmuts uit het kostuum! De Giraffe is een echte durfal en dat heeft hem wel eens bijna het leven gekost. Hij 'drukt bijna nooit zijn snor' en neemt daarom ook graag rust. Tygo Gernandt speelde natuurlijk veel rollen, waaronder die van politieagent in Baantjer én kok in Het Schnitzelparadijs

Buddy Vedder en Gerard Joling vroegen De Giraffe of hij acteur was, en hij antwoordde 'dat hij wel wist wat spelen is.' De panels raadden de hints 'politiepet' en 'draak'. Met het risico dat we in een val lopen: Gernandt sprak stemmen in voor de film Hoe Tem je een Draak 2.

The Masked Singer is elke vrijdag om 20:00 uur te zien op RTL 4.