The Masked Singer: Is déze rapper de Haai?

Door Robin Heerkens
De Haai in The Masked Singer

*Tudum, tudum, tudumtudum tudumtudum*. Wij zetten maar al te graag onze tanden in De Haai uit The Masked Singer. Welke BN'er kan zijn kopstem zó opzetten? We nemen de hints met je door in een poging de ware identiteit van De Haai te ontrafelen.

De Haai

Deze humanoid haai lijkt wel weggelopen uit The Suicide Squad! De BN'er die in dit kostuum zit, kan in ieder geval een bijzondere kopstem opzetten. Kijkers bedachten er in rap tempo ook allerlei namen bij, maar welke voeren de boventoon en waarom?

Welke namen voeren de boventoon?

Op een of andere manier neigen veel mensen naar een DJ bij de Haai. Tiësto, Armin van Buuren, Tony Jr. en zelfs Mental Theo worden genoemd. Al zou het volgens kijkers ook pianist Wibi Soerjadi of rapper Kraantje Pappie kunnen zijn. 

The Masked Singer: Is déze rapper de Haai?

Alle hints op een rij

Show 1

Officieel weten we alleen dat de hints 'Liefde' en 'Indonesië' kloppen, maar in zijn hintsfilmpje liet de Haai het woord house vallen en had hij het erover dat-ie wel van een feestje houdt, vandaar dus die DJ-namen. Dit zeemonster heeft ook wel eens opgetreden voor iemand van het koningshuis, zo vertelde hij na een vraag van het panel, en dat neigt dan heel erg naar Armin van Buuren. Die trad op voor onze royal fam bij de kroning van WA. Én, want we zijn er nog niet: de Haai zei opeens heel opzichtig 'goodbye' en laat Armin nu net een nummer hebben dat 'sound of goodbye' heet.

De hint 'liefde' heeft dan weer meer te maken met Tony Jr., die laatst meedeed aan datingprogramma De Bachelor.

Maar door een Disney-achtige prinsessenjurk die ergens op de achtergrond hing, denken mensen aan Wibi Soerjadi, die helemaal gek is op alles van Disney. Hij heeft ook Indonesische roots en trad ooit op voor Beatrix. Hij tikt dus meerder hints-boxes af.

Of zou het óók nog Tiësto kunnen zijn? Te veel keuzes...

Nóg een goede optie: Kraantje Pappie. De rapper die optrad voor het koningshuis met De Streamers, een link heeft met de Liefde-hint én een Indonesische opa heeft.

Show 2

De Haai is momenteel één van de moeilijkste kandidaten om te raden. In de tweede show dachten kijkers aan Jaap Reesema, Dinand Woesthoff én Xander de Buisonjé.

Jaap Reesema klinkt best logisch: de hint Don't Stop Believing zou slaan op het nummer dat hij zong tijdens X Factor. De hint 'Amerika' zou kunnen slaan op de Amerikaanse International Dance Music Award die hij in 2016 won. Zijn nummer Mad World, dat hij samen met Hardwell opnam, werd ook gebruikt als openingstune op de Amerikaanse tv.

We dachten eerst aan Armin van Buuren, maar Jaap Reesema staat met stip op één als hoofdverdachte!

Show 3

We zagen in de tuin van de Haai twee ligstoelen rond een zwembad met daarin een opblaaskreeft. Ook zagen we een oude radio en een zonnebril. Verderop viel ons oog op een worstenbroodje en kinderspeelgoed met daarop een pandabeer. Tot slot dan nog een voetbalshirt met daarop de naam van Diego Maradona... Het is vooral die laatste hint die de kijkers richting rapper Donnie (Maradonnie) wijst. Ook het worstenbroodje lijkt veelzeggend:

Het voorwerp dat bij de Haai hoort, is een kroontje. Ook weer een hint richting Maradonnie. Denk maar eens aan zijn rol in de oude Koning Toto-reclame:

Schrap Jaap Reesema maar! Na een kijkje in de tuin van de Haai genomen te hebben, zetten we ons geld in op rapper Donnie.

The Masked Singer is elke vrijdag om 20:00 uur te zien op RTL 4.