The Masked Singer: is deze schrijfster De Boekenwurm?

Door Robin Heerkens
De Boekenwurm in The Masked Singer

Verrassende onthullingen, bizarre kostuums én warrige wijsheden van Loretta Schrijver volgen elkaar in rap tempo op in The Masked Singer. Wij helpen je ondertussen met raden, bijvoorbeeld bij de Boekenwurm. Dat moet wel déze bekende presentator en schrijfster zijn! 

De Boekenwurm

Deze Boekenwurm is misschien wel het gekste Masked Singer-kostuum van dit seizoen. Gifgroen, een blij hoofd, allerlei 'bollen' op een soort green screen-bodysuit geplakt... Maar goed, wie erin zit - daar gaat het om. Net als bij een aantal andere pakken van deze reeks, weten we bij Daphne De-, euh, pardon, De Boekenwurm bijna zeker wie erin zit.

Welke naam voert de boventoon?

Voor de vorm noemen we eerst de namen die kijkers vaak dropten. BN'ers die het waarschijnlijk niet zijn. Kim Feenstra, Heleen van Royen, Susan Smit, Froukje de Both; ze worden allemaal genoemd. Toch gaan wij voor een andere vaak genoemde naam: Daphne Deckers!

The Masked Singer: is deze schrijfster De Boekenwurm?

Alle hints op een rij

Show 1

De hints spreken voor zich, al zeggen we het zelf. Dit wurmpje 'houdt ervan om in the picture te staan'. Joh, zeggen we een tikkie arrogant: Daphne is natuurlijk een bekend oud-model en zat ooit in Het Perfecte Plaatje. Ook heeft ze geen moeite om zichzelf bloot te geven. Past ook prima bij Daphne. Ze presenteerde RTL 4's De Naakte Waarheid en stond ooit in de Playboy.

Nog meer hints

Zo kunnen we nog wel effe doorknallen. In het hints-filmpje van De Boekenwurm werd 'tuin' flink geteased. Dat kan slaan op Daphne die zichzelf ooit twee jaar 'opsloot' in haar tuinhuisje om zich volledig te storten op het schrijven van een roman. Tweetalig is de enige hint die het panel in de eerste aflevering wist te raden en dat is ook de enige hint waar we niet direct iets mee kunnen. En dan nog het pak zelf, om het af te sluiten: 'boekenwurm' is misschien een beetje te obvious voor een schrijfster, maar ja, dat wil niet zeggen dat het niet zo bedoeld is. En die 'bollen' op het kostuum kunnen ook een verwijzing zijn naar tennisballen. Daphne is getrouwd met oud-toptennisser Richard Krajicek. Goed gespot!

Show 2

Daphne Deckers stond vóór de tweede show stijf bovenaan de verdachtenlijst en... daar blijft ze ook nog wel even, wat ons betreft. In de hints werd een 'schaap' genoemd en dit is één van de boeken van de schrijfster.

'Schaap', 'Sprookje' en 'Radio' waren de hints die juist geraden werden. Deckers werd door de Deense ambassade benoemd tot 'Sprookjesambassadeur', schreef dus een boek over een vliegend schaap én had een eigen radioshow op 100%NL. Lijkt ons een inkoppertje! 

The Masked Singer is elke vrijdag om 20:00 uur te zien op RTL 4.