The Masked Singer: Is deze cabaretière Het Lieveheersbeestje?

Door Robin Heerkens
Het Lieveheersbeestje in The Masked Singer

Sommige kostuums in The Masked Singer laten zich maar moeilijk raden, maar er zitten ook pakken bij die... eigenlijk vrij makkelijk zijn. Neem bijvoorbeeld Het Lieveheersbeestje. Eigenlijk weten we zeker wie erin zit dus lees vooral niet verder als je het spannend wil houden. We hebben je gewaarschuwd!

Het Lieveheersbeestje

Je zag het al meteen toen dit Lieveheersbeestje het podium op wandelde, inclusief fancy wandelstok. Dit is een performer in hart en nieren, dat zie je aan alles. Het hele spel er omheen, Ruben Nicolai sensueel betasten, het publiek bespelen: deze vrouw is een professional. 

Welke namen voeren de boventoon?

We kunnen hier voor de vorm even alle namen noemen die kijkers erin gooiden via Twitter, maar die volgens ons never nooit kloppen. Namen als Patty Brard, Marijke Helwegen en Francis van Broekhuizen. Maar nee hoor, Het Lieveheersbeestje moet wel cabaretière Karin Bloemen zijn. 100% zeker!

The Masked Singer: Is deze cabaretière Het Lieveheersbeestje?

Alle hints op een rij

Show 1

We knallen heel snel door de hints heen, want door het kenmerkende stemgeluid weet je eigenlijk al genoeg. Het panel wist in de eerste aflevering alle drie de beschikbare hints te raden. 'Katten', 'IJs' en 'Op zoek naar'. We beginnen met de kitties. Vorig jaar deelde Karin op haar eigen socials beelden van haar eerste tv-optreden. "Ik zat in de TV show van Tineke en zong ‘de Kat zat op het Plat’ uit de musical ‘De Zoon Van Louis Davids’..." Aha! Kat!

En deze Insta-foto spreekt natuurlijk ook voor zich, want de hint kan ook op haar eigen wollige viervoeter slaan:

De hint 'IJs' was iets lastiger, maar na even speuren kwamen we op dit nieuwtje over een lokale ijssalon waar Karin zich voor inzette. En ze maakt op Insta ook geen geheim van haar ijs-verslaving.

De derde en laatste hint was 'Op zoek naar'. Karin deed een paar jaar geleden mee aan het voorouders-programma Verborgen Verleden, waarin ze 'op zoek ging naar' haar biologische opa, waar haar familie het nooit over had.

Bloemen

Ook zaten we nog even rustig naar Karins eerste hintsfilmpje als Lieveheersbeestje te kijken. Daar loopt ze door een tuintje vol bloemen. Tja, hoe obvious wil je het hebben? Is dat te overduidelijk en daarom juist niet waar? Nee, het gaat verder. Het is té overduidelijk, waardoor het juist wel klopt omdat iedereen denkt dat het toch te voor de hand liggend is... snap je? Niet te lang over nadenken. Karin Bloemen is Het Lieveheersbeestje.

The Masked Singer: Is deze cabaretière Het Lieveheersbeestje?

Show 2

Het Lieveheersbeestje vertelde dat ze wel eens in een comedy gespeeld heeft. Karin Bloemen deed dit lang geleden in De Kip en het Ei. Het Lieveheersbeestje presenteerde 'lang geleden' een tv-programma. Net als Karin Bloemen, die het spelprogramma Zeg 't Maar presenteerde. De belangrijkste hint lijkt 'Annie M.G. Schmidt': Karin Bloemen won in de jaren de prijs die naar de schrijfster vernoemd is voor het lied Geen Kind Meer.

Show 3

Er werd rondgeneusd in de tuin van het Lieveheersbeestje. Wat slingert er rond in de tuin van deze 'pittige tante'? We zagen een T-shirt met de opdruk 'soul', hoge hakken, tuingereedschap, een vlinder, een touw, een theeset, twee vogels, bladmuziek met als opschrift 'opera' en 'Billie Holiday', een gitaar... en vooral heel veel bloemen! De allerlaatste twijfel is daarmee verdwenen: dit is '1000 procent' zeker de tuin van Karin Bloemen.

Ook nam het Lieveheersbeestje een zweepje mee naar de studio. Ze slaat daarmee op papier en gebruikt het op haar werk als 'aanwijsstok'. En dat is natuurlijk een verwijzing naar Karin haar deelname aan Maestro... of naar haar sketch als Engelse lerares. Twee hints voor de prijs van één!

Het Lieveheersbeestje werd aan het einde van de zesde aflevering ontmaskerd... en we hadden gelijk! Het was inderdaad cabaretière, zangeres en actrice Karin Bloemen!

het lieveheersbeestje the masked singer tms onthuld

The Masked Singer is elke vrijdag om 20:00 uur te zien op RTL 4.