The Masked Singer: Is déze musicalster de Farao?

Door Robin Heerkens
De Farao in The Masked Singer

Sommige The Masked Singer-pakken zijn één groot mysterie, maar andere kostuums... zijn dat totáál niet. Neem bijvoorbeeld De Farao. Eigenlijk weten we zeker wie erin zit als je het spannend wil houden, wacht dan nog effe met doorlezen.

De Farao

Wie in een machtig Farao-kostuum mag kruipen, is niet zomaar een of andere guy die pas sinds kort heel erg bekend is. Dat moet wel een BN'er zijn die al lang meegaat, veel dingen deed en vooral ook veel aanzien heeft binnen zijn vakgebied... toch? Daar lijkt het wel op. Wij denken, samen met héél veel kijkers, al te weten wie er in dit pak zit en het gaat inderdaad om een gast van statuur. 

Welke namen voeren de boventoon?

Oké, voor de vorm zullen we ook nog even de andere vaak genoemde namen met je doornemen. Want niet iedereen denkt hetzelfde. Zo opperen kijkers bijvoorbeeld ook vaak Jeroen van der Boom, Tommie Christiaan, Xander de Buisonjé, Dinand Woesthoff en Thomas Berge. Ze zitten hartstikke fout. De Farao is natuurlijk gewoon musicalster en acteur René van Kooten.

The Masked Singer: Is déze musicalster de Farao?

Alle hints op een rij

Show 1

Denk je nu: neh, ik hoor 'm niet, blijf dan hangen, we nemen de hints met je door en dan ben je ook 100% overtuigd. Neem bijvoorbeeld de eerste drie geraden hints. 'Den Haag', 'Gitaar' en 'Ibiza'. We knallen er snel doorheen, let op. René is geboren in Den Haag, speelt gitaar (en zingt) in zijn eigen band Shifting Daylight én deed in 2016 mee aan Beste Zangers, toen nog opgenomen op Ibiza. Bam!

Dit is niet alles. Alleen al uit de eerste aflevering van de Farao halen we meer hints. Zo zei René - laten we er gewoon vanuit gaan dat hij ook echt in het pak zit, kan niet anders - dat hij 'geschiedenis wil schrijven' als Farao. Dit deed de musicalster in zeker zin ook. Hij gaf ooit les als geschiedenisdocent. Tot slot: ben je klaar voor de meest obvious hint ooit? René speelde Farao in de musical 'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat'. Hoe duidelijk wil je het hebben?

Show 2

In de tweede show zaaide de Farao flink wat verwarring... Nick Schilder werd ineens regelmatig genoemd, vanwege een hint over schaken, maar qua stemgeluid dachten kijkers ineens óók aan Waylon!

De Farao gaf - min of meer - toe dat hij in een musical had gespeeld: hij antwoordde met "Wie niet?" Het personage zei "niet meer" afkomstig te zijn uit Den Haag. We wisten al dat René van Kooten in de hofstad geboren is. We hebben nog geen reden om heel erg aan René te twijfelen!

Show 3

We namen een kijkje in de huiskamer van de Farao. We zagen een Feyenoord-tas, een tv met daarop een afbeelding van het strand, een lp van Buddy Holly en een foto van zangeres Anastasia. Op de mantel stond een beeldje van Jezus en op de koffietafel zagen we de boeken De Ontsnapping van Heleen van Royen en De Strijd Der Koningen van George R.R. Martin. Tot slot dan nog een schaal walnoten en een gouden pistooltje. Stuk voor stuk aanwijzingen naar René van Kooten! Vooral de Feyenoord-tas, het beeldje van Jezus en de verwijzing naar de musical Anastasia gaven de doorslag:

Ook nam de Farao een fietsbroekje mee naar de studio. En dat heeft natuurlijk alles te maken met René zijn liefde voor fietsen:

The Masked Singer is elke vrijdag om 20:00 uur te zien op RTL 4.