The Masked Singer: Is déze cabaretier de Vogelverschrikker?

Door Robin Heerkens
De Vogelverschrikker in The Masked Singer

The Masked Singer 2021 zit weer vol bizarre kostuums én warrige wijsheden van Loretta Schrijver. Wij helpen je ondertussen met de spectaculaire onthullingen die we stiekem voor kunnen zijn, bijvoorbeeld bij de Vogelverschrikker. Dat moet wel déze bekende cabaretier zijn! 

De Vogelverschrikker

We krijgen sterke wild west hilbilly-vibes bij de Vogelverschrikker, die voor het eerst opkwam op het redneck-anthem 'Cotton Eye Joe' van de band Rednex (hoe kan het ook anders). Het kostuum lijkt slordig en - geheel in thema - bij elkaar geraapt, maar is vrij gedetailleerd: het stro komt zelfs onder de broekspijpen uit. Maar... wie zit erin verstopt?

Welke naam voert de boventoon?

Alex Klaassen, Rob Dekay, Rik van de Westelaken, Alberto Stegeman... het schoot echt alle kanten op bij kijkers thuis én bij het panel, dat nog totáál geen idee heeft welke BN'er er in het pak zit. Nou, wij weten het wel hoor. Wij gaan helemaal mee in de bevindingen van oplettende kijkers die zeggen dat cabaretier Marc-Marie Huijbregts de Vogelverschrikker is.

The Masked Singer: Is déze cabaretier de Vogelverschrikker?

Alle hints op een rij

Show 1

Als als je het eenmaal hoort, kun je het nooit meer niet horen. Het vleugje Brabants dat nog altijd in het accent van de in Tilburg geboren Marc-Marie zit, kun je zelfs door de stemvervormer heen horen. Ook de zangstem van de Vogelverschrikker klinkt heel erg als Marc-Marie. Maar... je hoeft niet alleen te luisteren naar ons theorie-gewauwel: we hebben ook hints om dit alles te onderbouwen. Het panel wist in de eerste aflevering de hints 'Joker', 'Sorry' en 'Nieuws' te raden. Nou, komt-ie!We knallen erin met een makkelijke: 'Joker'. Dat wijst natuurlijk op Marc-Marie's deelname aan Wie is de Mol?, waar Jokers foute antwoorden in een test kunnen opvangen. Hij won in 2005 het vijfde seizoen van de kijkcijferkomeet.

'Sorry' wijst op Marc-Marie's rol als de Sorry-piet in het Sinterklaasjournaal, heel lang geleden. Klinkt overtuigend, toch? 

De derde hint dan: 'Nieuws'. Marc-Marie zat ooit één seizoen als teamcaptain in Dit Was Het Nieuws. En ondanks dat we het door de stem en de hints eigenlijk al 99,99% zeker weten, gooien we er een bonus-hint bij. In het Vogelverschrikkel-filmpje leek het alsof het kostuum bang is voor vogels. Marc-Marie heeft dat ook, zegt een vaste luister van zijn podcast 'Marc-Marie en Aaf vinden iets' hieronder. Het kostuum zelf is dus eigenlijk ook een geinige inside joke.

Show 2

De Vogelverschrikker schilderde in zijn introfilmpje letterlijk sterren op een doek, en Marc-Marie Huijbregts deed in 2013 mee aan Sterren op het Doek. De lappenpop heeft duidelijk zelfspot, want hij nam zijn eigen stem een beetje op de hak. Welke BN'er heeft ook alweer een hoge stem?

De Vogelverschrikker had in zijn introductiefilmpje een gezellige 'zachte g' en tijdens zijn optreden meenden veel kijkers Marc-Marie Huijbregts te herkennen.

De Vogelverschrikker gaf toe dat hij in musicals had gespeeld en Huijbregts begon zijn carrière bij de musical Company.

Show 3

Tijdens onze tour door de tuin van de Vogelverschrikker zagen we een pompoen,een wiel, klompen, zonnebloemen en vogelhuisjes, enkele kraaien en een wereldbol. Ook opvallend: de vele kaarsen en andere accessoires met dierenprint. Op tafel lagen ten slotte Jans, Jans en de Kinderen, een boek over Coldplay en een agenda met 'zondag' erin geschreven. Vooral die agenda is veelzeggend: zo werd 't Schaep Met De Vijf Poten altijd op zondag uitgezonden. 

The Masked Singer is elke vrijdag om 20:00 uur te zien op RTL 4.