The Masked Singer: Is déze zanger en presentator Cupido?

Door Robin Heerkens
Cupido in The Masked Singer

The Masked Singer zit ook dit seizoen vol verrassende onthullingen, bizarre kostuums én warrige wijsheden van Loretta Schrijver. Wij helpen je ondertussen met raden, bijvoorbeeld bij Cupido. Het begon lastig, maar inmiddels weten we dat déze bekende zanger en presentator in het pak zit!

Cupido

Cupido blies het panel en kijkers thuis al vrij snel helemaal omver met een indrukwekkende performance vol strakke dans en hoge uithalen. Het gaat dus vrijwel zeker om een professionele zanger. Hoe meer we Cupido zagen shinen, hoe zekerder we werden. 

Welke naam voert de boventoon?

Het begon met veel verwarring, inclusief de grote namen-overload die erbij hoort. Charly Luske, Juvat Westendorp. Rolf Sanchez, Duncan Laurence - zo kunnen we nog wel even doorgaan. Door de 'L.A.'-hint werd zelfs Richy Brown van Gordons vervlogen boyband Los Angeles, The Voices genoemd maar... nope, Richy lijkt ons niet bekend genoeg voor zo'n grote onthulling. Eén naam die ook vaak voorbijkwam én waar wij al ons geld op zetten: Idols-cultheld en RTL-presentator Jamai Loman!

The Masked Singer: Is déze zanger en presentator Cupido?

Alle hints op een rij

Show 1

De twee hints die het panel wist te raden en de verwijzingen in het hints-filmpje van Cupido kunnen we op Jamai plakken. Let op, we leggen het uit. 'Papegaai' slaat op Jamais voice-rol in de twee Rio-films. Hij sprak papegaai Blu in. En 'L.A.' dan? Euh... ja, dat weten we ook niet. Nóg niet. "Hij vliegt regelmatig naar LA", aldus een kijker, maar goed, dat label kunnen we op veel BN'ers plakken.

Ook stond 'Bus' tussen de niet-geraden hints, we weten nog niet of-ie goed is. Stel dat deze hint correct is, dan moeten wij meteen aan het RTL 4-programma Tour de Frans denken, waarin Frans Bauer met een bus vol zingende BN'ers het land door toert. Je raadt het al: Jamai zat in dat programma!

Tot slot: we horen Cupido in zijn filmpje zeggen dat-ie zich ooit op glad ijs begaf, maar dat hij zich nu weer kiplekker voelt. Hij voelde ook aan zijn zij. Nu weten we van Jamai dat hij een paar jaar geleden een nieuwe nier moest krijgen door nierfalen. Zijn zwager 'schonk' hem die toen. Oftewel: dit zou zomaar eens dé hint kunnen zijn!

The Masked Singer: Is déze zanger en presentator Cupido?

Show 2

'Bluf gewoon, of ga improviseren', meldt Cupido. Dit zou kunnen slaan op Jamais deelname aan De Grote Improvisatieshow. Volgens Cupido schoot hij één pijl raak: gaat dit over zijn relatie die hij in zijn Idols-tijd had met kandidate Dewi? Cupido doet zich in de promo óók te goed aan een stukje spekkoek; een lekkernij uit Indonesië, waar Jamai zijn roots heeft. Cupido deed daarnaast mee aan Beste Zangers, dus wat ons betreft is dit kat in het bakkie!

The Masked Singer is elke vrijdag om 20:00 uur te zien op RTL 4.