series kijken stoned

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
series kijken stoned

Series die je moet kijken als je high bent (en welke je juist moet mijden)

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Sommige series zijn uitermate geschikt om te bekijken als je niet helemaal helder in je pannetje bent. Niet omdat het zulke slechte series zijn, allerminst! Maar ze hebben net dat stukje flauwe humor of de fantasy-elementen om je vrolijke stemming nog wat vrolijker te maken. Dus geen heftige series, moorden en drugscomplotten. Nee, humor, eenhoorns en gele sponzen. 

Our Planet

Nee, we trappen niet af met een cartoon of Jackass. Je kan heerlijk wegdromen bij indrukwekkende natuurbeelden als je net aan de waterpijp hebt gehangen. Zwevend over watervallen en wegdijnend op het geluid van parende walvissen is het gewoon genieten. En op Netflix staat de gruwelijk duur geproduceerde porno onder de natuurfilms: Our Planet. Aanrader. 

Rick and Morty

Uiteraard hoor Rick and Morty op deze lijst. Deze Amerikaanse animatie science fictie-comedy (hele mond vol) is uiteraard tergend flauw, maar ook nog eens erg goed. Ja, die twee kunnen samen gaan en wie dat niet gelooft moet Monty Python maar eens gaan kijken. Opa Rick is wat aparte wetenschapper en reist samen met zijn nerveuze kleinzoon Morty door dimensies heen. Er komen 70 nieuwe afleveringen aan, by the way.

The Dark Crystal: Age of Restistance

Een magisch-duistere film over de planeet Thra, waar de Skeksis de macht grijpen en Gelflings offeren om in leven te blijven. Je zou het bijna niet willen zien zonder geestverruimende middelen! Een kinderfilm, maar ook gewoon een waar kunstwerk. The Dark Crystal is ook nog eens een stuk jeugdsentiment voor veel mensen, dus je vindt meteen aansluiting bij een complete generatie.Hier alvast een paar oneliners voor je om er uit te flappen:

‘Oohhhh’‘Whooooh’‘Veeeeet’

In willekeurige volgorde.

SpongeBob SquarePants

Hoe konden we de lijst compleet maken zonder SpongeBob SquarePants? Onmogelijk. En niet de live action versie hè? Nee, gewoon de old-skool cartoons. Je flauwmeter zou in nuchtere staat al op 100 moeten springen. De gele spons in de onderwaterwereld is misschien niet geschikt als inzending voor de Emmy’s, maar als serie voor als je high bent…. Uitermate. In je SpongeBob-schoenen, uiteraard.

Jackass

Weer zo’n klassieke stoner-serie. De combinatie tussen marihuana en de compleet achterlijke stunts van het Jackass-team combineren als aardbei en chocolade. Jackass is stoner-goud. Hoe anders kun je een video van giechelende mannen waarderen, die zichzelf van bruggen werpen en in brandende winkelkarren over de snelweg racen? Of hoe een volwassen vent een appel uit zijn bilnaad laat eten door een zeug... 

En deze series moet je maar niet kijken...

Nee, niet alle series zijn geschikt voor als je stoned bent. Net zo goed als je niet The Wrestlermoet kijken als je de volgende dag plastische chirurgie krijgt. Deze series kun je beter even wegzappen.

The Crown

Deze series is prachtig, jazeker, maar The Crown is veel te traag voor wanneer je een portie THC achter je kiezen hebt. Niks is giegelwaardigs, behalve dat ze steeds ‘Queen’ wordt genoemd, misschien. Geen lol aan te beleven als je stoned bent. Seizoen 3 begint in november alweer. En dat weten we omdat iemand z'n mond niet kon houden.

Stranger Things

Een grote no-go. Veel te raar, veel te eng. Stranger Things is echt de laatste serie die je moet kijken als je stoned bent. Zie je de vlezige blubber al over je scherm kruipen? En dan moet je daarna zeker lekker slapen? Niks daarvan. 

Lees verder