The Crown Olivia Colman en Tobias Menzies

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Crown Olivia Colman en Tobias Menzies

The Crown seizoen 3 releasedatum is verklapt door prins Philip-acteur!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Fans kijken al een lange tijd uit naar het derde seizoen van The Crown, maar er zijn nog amper details vrijgegeven daarover. Acteur Tobias Menzies breekt de ijzige stilte en heeft de releasedatum nu per ongeluk verklapt op de Britse radio!

Mond voorbij gepraat

Menzies, die Matt Smith heeft vervangen als een oudere prins Phillip, was te gast in de BBC-radioshow van Jo Good toen hij liet ontglippen wanneer fans nieuwe afleveringen kunnen verwachten. "We zijn klaar met het filmen van seizoen 3 en dat begint in november," vertelde hij aan de radiopresentator.

Wat te verwachten?

In de eerste 2 seizoenen van The Crown volg je de jaren na de kroning van koningin Elizabeth, haar huwelijk met prins Philip en de geboorte van hun drie kinderen. In het derde hoofdstuk maken we een sprong in de tijd. De kinderen zijn opgegroeid en beginnen zelf verliefd te worden. 

Nieuwe cast

Door het grote tijdsverschil tussen de seizoenen is de cast vervangen door oudere acteurs. Zo wordt prins Philip nu dus gespeeld door Tobias Menzies in plaats van Matt Smith. Claire Foy maakt plaats voor Oscar-winnares Olivia Colman als koningin Elizabeth. En haar jongere zus prinses Margaret wordt in het nieuwe seizoen vertolkt door Helena Bonham Carter. Ook is prinses Diana eindelijk gecast, maar zij verschijnt pas in het vierde seizoen.

Netflix heeft nog geen officiële aankondiging gemaakt, maar we kunnen het derde seizoen van The Crown dus in november op de streamingdienst verwachten. 

Lees verder