The Crown: de nieuwe Queen Elizabeth is...

Veronica Superguide logo
The Crown: de nieuwe Queen Elizabeth is...

The Crown: de nieuwe Queen Elizabeth is...

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

De populaire Netflix-serie The Crown krijgt een nieuwe koningin Elizabeth! The Queen wordt natuurlijk ook een dagje ouder, en Claire Foy wordt in het derde seizoen vervangen. Maar… door wie?

Volgens Variety is de nieuwe koningin Elizabeth niemand minder dan... Olivia Colman. De actrice is onder meer bekend van Broadchurch en Hot Fuzz. Ze is binnenkort ook te zien in Murder On The Orient Express.

The Crown: de nieuwe Queen Elizabeth is...

Officieel was nog niet aangekondigd dat The Crown een derde seizoen kreeg, maar het lag wel in de lijn der verwachtingen. De serie, over de recente geschiedenis van het Britse koninklijk huis, is enorm populair op Netflix.

Het ligt voor de hand dat prins Philip (Matt Smith) óók vervangen wordt, maar op dit moment is hier nog niets over bekend. Claire Foy liet in een interview met The Independent weten ‘opgelucht’ te zijn dat de serie voor haar binnenkort klaar is.

Foy vond de rol (en de serie) geweldig, maar zag het niet zitten om jaar in, jaar uit dezelfde rol te spelen. Foy werkt elk jaar zo’n negen maanden aan The Crown, en dan blijft er weinig tijd over voor andere rollen. Kit Harington, Jon Snow in Game Of Thrones, kan hier over meepraten.

Het tweede seizoen The Crown is vanaf 8 december te zien op Netflix.

Lees verder